View Single Post
Stary 09-12-2014, 20:34   #3549
plusz730
ford::average

Imię: Andrzej
Model: Sharan
Silnik: AUY 1,9 TDI
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: Dogrzewacz - kompendium wiedzy

Cytat:
Napisał zygi72 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Co myślicie na temat podmiany dogrzewaczya z mercedesa? Wiem że nie było by łączności z kompem ale to w razie co można by wypiąć do sprawdzania.
Zdanie Stefano jest, że to zły pomysł. Mnie kusi, bo mogę dostać za 400zł sprawny, po przeglądzie. A odnośnie pompki płynu -regenerować czy nowa bezszczotkowa?
A dlaczego zły pomysł?
Jeżeli nie przeszkadza Tobie brak diagnozy VAG i to, że dogrzewacz będzie bez sitka, to zakładaj i ciesz się ciepłem w aucie. Diagnoza będzie dostępna zegarem modułowym lub EDITH-em, także w razie czego da się sprawdzić co mu dolega.
Przykład z dzisiaj. Alhambra z 2003r. dogrzewacz sitkowy tyle, że ze sterownikiem od Traffica- zablokowany po przegrzaniu. Bez ściągania z auta założona przelotka kablowa z zegarem, piec odblokowany, pompa na podszybiu wymieniona, urządzenie pracuje normalnie.
Jeżeli masz sprawdzony piec za dobre pieniądze to zakładaj. Niestety będą Tobie potrzebne jeszcze blachy mocujące, wydech,zasys oraz ewentualnie kostka zasilająca.
Jedyny mankament to ta diagnoza. Z drugiej strony co mają powiedzieć użytkownicy Galaxy przed liftowych z D3WZ? Tam tylko zegar bądź EDITH.
Pozdrawiam

Ostatnio edytowane przez plusz730 ; 09-12-2014 o 21:01
plusz730 jest offline   Odpowiedź z Cytatem