Temat: [S-MAX 2006-2015] Twardy hamulec
View Single Post
Stary 13-12-2014, 16:16   #75
Pavlik
ford::beginner

Imię: Paweł
Model: Mondeo Mk4 Titanium X
Silnik: 2.0 140KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Twardy hamulec

witam
Zdjęcie nowego zaworka (przed montażem):
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

te zdjęcie z googla (z linku z jakiegoś sklepu internetowego)

i starego (po demontażu):

Widać, że różnią się nieco konstrukcyjnie (żałuję, że nie zrobiłem dokładniejszego zdjęcia od strony zaworu, ale nie zdążyłem, mechanik był za szybki z wymianą Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ).
W ASO chcieli za wymianę 90zł!!! Na szczęście nie mieli w najbliższych dniach czasu na wymianę, więc podjechałem do zaprzyjaźnionego mechanika. Tylko mu to pokazałem i wiedział gdzie zamontować (nie miałem od Was instrukcji, nie doczekałem się niestety, ale i tak nie była potrzebna).
Wymiana trwała z 2 minuty. Nic za to nie chciał, ale jak mu powiedziałem ile za to ASO sobie życzyło, to zwołał ekipę z warsztatu i jeszcze raz im pokazał wymianę. Mieli niezły ubaw, że ASO tak skubie nieświadomych ludzi.
Pozdrawiam!

P.S. @latar : spróbuj tu http://ford.info.pl/czesci/katalog/szukaj/1503275 (jedyne co znalazłem w sieci)

Ostatnio edytowane przez Pavlik ; 13-12-2014 o 16:27
Pavlik jest offline   Odpowiedź z Cytatem