Odp: światła do jazdy dziennej po montażu
ledy zamontowane.
moj kontroler LEAD ma 4 kolory
Red - podłączony do bezpiecznika F42 tylna wycieraczka poprzez bypass jak na zdjęciu.
Blue - podłączyłem do postojówek (yellow/blue)pin 12 we wtyczce lamp. po włączeniu swiateł, ledy przygasają o 50%
White - off (ten zostawiłem nie podłączony),
Black - masa ,permanent "-" wiadomo.
czytałem na rosyjskim forum że kontrolery produkowane po wrześniu własnie taki układ maja.
Kable niebieski i biały - można je podłączać zamiennie,albo ledy przygasają albo wyłączają sie całkowicie po zapaleniu swiateł postojowych(tam podłączyłem)
dodatkowy obwód "plus" uzyskałem poprzez kabelek jak na zdjęciu - do kupienia na allegro lub google "bezpiecznik mini bypass". Sugeruję każdemu pomierzyć omomierzem zakupiony bypasss aby miec świadomość jak płynie prąd w tym bypasie (to jak go włożymy w skrzynke ma znaczenie).
Wszystkie prace wykonujecie na własną odpowiedzialność.
Najdłużej zeszło mi na wyciecię tego styropianu.Ostry nóż do tapet wskazany. Kabel z prawej lampy poprowadzony pod plastikiem na którym jest zamek klapy.
Nie trzeba zdejmować zderzaka. Ja do plastików , uzywałem specjalnych narzędzi plastikowych jak na zdjęciu. Nic sie nie zniszczyło.
Lampy wyglądaja super. Za tą cene to naprawde nie ma sie co zastanawiać.
Nie zauważyłem też aby pojawiły sie zakłócenia np w radiu.
Ostatnio edytowane przez wojtoo ; 02-02-2015 o 21:07
Powód: usciśliłem opis
|