Temat: [Focus 2008-2011] Nie gasnące podświetlenie LCD
View Single Post
Stary 14-12-2014, 21:18   #4
RobUk
ford::amateur

Imię: Robert
Model: Focus MK 2.5
Silnik: 1.6 TDCi Sport
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Nie gasnące podświetlenie LCD

W kwestii podswietlenia: kilka dni temu moja żona zapytala czy to tak ma byc. Zatkało mnie bo jakoś wczesniej nie widziałem tego problemu. Poprostu może jakimś cudem nie zwróciłem na to uwagi ale mam wrażenie, że się wyłączało w chwili zamknięcia auta tak jak reszta podświetlenia (radio, tablica).
Sądzę, że to nie jest jakimś znaczącym problemem bo ile takie ledy (10/20 mA) mogą prądu "zeżreć", pewnie musiały by z rok non stop być włączone Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jeśli zaś chodzi o radio .... nie sądzę żeby to były przyciski bo:
- przełącza się na Phone nawet jak samochód stoi. Przynajmniej tak zauważyłem,
- przełączniki działają wszystkie poprawnie,
- w moim Radiu niema obsługi telefonu a wciskanie słuchawek na panelu powoduje wyświetlenie komunikatu "Mute".
- bardzo nieregularnie się przełącza na "Phone" i nie widzę związku z nierównościami na drodze czy innymi wibracjami (mało takich) chyba, że "BAS" którego też nie ma w nadmiarze.
- kiedy już się przełączy na "Phone" nic nie można zrobić bo się jakby blokuje.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
RobUk jest offline   Odpowiedź z Cytatem