View Single Post
Stary 14-12-2014, 22:01   #15
Atlis
ford::professional

Imię: Marian
Model: Focke-Wulf
Silnik: 1.6EB 207KM/333Nm
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Pentagram quadra 7 - warte uwagi??

Tomek, mam w domu Shiru Shogun 10. Tablet pewnie wyprodukowany w tej samej fabryce co Pentagram. Kupiłem go dwa lata temu, wtedy był spoko - net, jakaś tam głupia gra... przydał się, bo miałem relatywnie małego smartfona, w podróży też korzystałem z aplikacji do obróbki RAWów prosto z aparatu i ich wrzucanie na web. Ale potem zacząłem użytkować Samsuga S4 i od tego momentu tablet leży na półce. Latem jak była u mnie córka, to się nim pobawiła, coś przestał stykać konektor ładowarki (największa bolączka tego tabletu - nie można ładować zwykłym microUSB, więc kolejna ładowarka do wożenia, w aucie nie naładujesz...) i od wtedy nawet nie mam ochoty szukać problemu, poprostu tablet leży i kwiczy. W międzyczasie S4 poszła w świat, kupiłem OnePlus One 64GB, który ma 5,5" i nawet nie myślę o tablecie.

Jeżeli miałbym kupować teraz tablet, to po pierwsze na pewno nie jakiegoś chińczyka, bo to są urządzenia na rok i do śmieci, tylko coś z pełnym wypasem - GPS, modem GSM i koniecznie 10" bo 7" to nie jest tablet tylko przerośnięta komórka lub jeżeli chcesz, phablet. Ani to poręczne ani to wystarczająco duże by coś na tym sensownego zrobić. No i w przypadku tego Pentagrama dochodzi minimum dwa lata stary sprzęt... I tylko wtedy bym kupował, jeżeli koniecznie musiałbym coś takiego mieć.

A więc podtrzymuję, badziewie.

Ostatnio edytowane przez Atlis ; 14-12-2014 o 22:03
Atlis jest offline