Temat: [Mondeo 2007-2014] Samoczynne wyłączanie Radia Sony 6cd
View Single Post
Stary 18-12-2014, 19:40   #1
obx
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: MKIV
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2007
Domyślnie Samoczynne wyłączanie Radia Sony 6cd

Witam koleżanki i kolegów.

Mam kłopot z radiem, przynajmniej tak mi sie wydaję że to wina radia.

- Problem jest złożony i polega na tym, że czasami radio wyłącza się samoistnie a czasami gra ładnie. Najczęściej dzieje sie tak kiedy wjade przypadkiem w dziurę lub kolokwialnie mowiąc kiedy trzęsie mocniej autem na progu zwalniającym lub czymś podobnym.
- Radio nie włącza się z kluczyka tylko muszę nacisnąć przycisk ON/OFF.
- Czasami jest tak że nie świeci się podświetlenie przycisków radia i nie wyświetlają sie informację np o stacji radiowej na desce rozdzielczej.

Poniżej podłączam zdjęcie:
Na czerwono zaznaczyłem przyciski które sie nie świecą
Na zielono zaznaczono swieci sie cały czas.

http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...195c901e2c05ea

Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Problem znika kiedy czasami delikatnie czasami mniej uderzę w deskę rozdzielczą. Słychać wtedy że Radio odtwarza dzwięk lepszej jakości ( tzn gra delikatnie głośniej i czyściej)

Problem jest o tyle irytujący, że czasami jak zostawaiam auto na noc i po zamknięciu auta z kluczyka świeci sie panel w zielonej ramce (patrz. zdjęcie)
i zawsze akumulator jest rozładowany po nocy. Wcześniej wyłączałem radio z bezpiecznika... ale ile możnaGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radio było sprawdzane pod wzgledem podłączenia kostki.

Ostanio wykryłem takie błędy możę mają coś z tym wspólnego.

U0200 Lost Communication With "Door Control Module B"

U0301 Software Incompatibility with ECM/PCM

U0126 Lost Communication With Steering Angle Sensor Module

Jak by ktoś coś wiedział będe bardzo wdzięczny za pomoc jakikolwiek ślad gdzie szukać.

Ostatnio edytowane przez arturek ; 19-12-2014 o 06:22 Powód: poprawiłem linki
obx jest offline   Odpowiedź z Cytatem