Witam koleżanki i kolegów.
Mam kłopot z radiem, przynajmniej tak mi sie wydaję że to wina radia.
- Problem jest złożony i polega na tym, że czasami radio wyłącza się samoistnie a czasami gra ładnie. Najczęściej dzieje sie tak kiedy wjade przypadkiem w dziurę lub kolokwialnie mowiąc kiedy trzęsie mocniej autem na progu zwalniającym lub czymś podobnym.
- Radio nie włącza się z kluczyka tylko muszę nacisnąć przycisk ON/OFF.
- Czasami jest tak że nie świeci się podświetlenie przycisków radia i nie wyświetlają sie informację np o stacji radiowej na desce rozdzielczej.
Poniżej podłączam zdjęcie:
Na czerwono zaznaczyłem przyciski które sie nie świecą
Na zielono zaznaczono swieci sie cały czas.
http://www.fotosik.pl/showFullSize.p...195c901e2c05ea
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Problem znika kiedy czasami delikatnie czasami mniej uderzę w deskę rozdzielczą. Słychać wtedy że Radio odtwarza dzwięk lepszej jakości ( tzn gra delikatnie głośniej i czyściej)
Problem jest o tyle irytujący, że czasami jak zostawaiam auto na noc i po zamknięciu auta z kluczyka świeci sie panel w zielonej ramce (patrz. zdjęcie)
i zawsze akumulator jest rozładowany po nocy. Wcześniej wyłączałem radio z bezpiecznika... ale ile można
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Radio było sprawdzane pod wzgledem podłączenia kostki.
Ostanio wykryłem takie błędy możę mają coś z tym wspólnego.
U0200 Lost Communication With "Door Control Module B"
U0301 Software Incompatibility with ECM/PCM
U0126 Lost Communication With Steering Angle Sensor Module
Jak by ktoś coś wiedział będe bardzo wdzięczny za pomoc jakikolwiek ślad gdzie szukać.