Witam
Mam Fokę MKII 2.0 TDCI 136ps z wyciętym fapem. Auto mam od 2 tygodniu i już zaczyna sprawiać problemy. Otóż zdarza mu się coraz częściej szarpać. Objawia się to tym, że auto jakby nie miało mocy i w zakresie obrotów 1000-2000 szarpało jakby nie równo pracowało. Czuć wtedy zapach spalin a z rury wydechowej wydobywa się gryzący biały dym. Kiedy mu mocniej depnę i obroty będą nie spadały poniżej 2 tys wszystko wraca do normy. Proceder ten powtarza się co ok 100km.... Dodatkowo zauważyłem, że przybywa i oleju silnikowego. Poszperałem trochę w necie i jest to objaw wypalania filtra cząstek stałych tylko problem w tym, że jak go już nie mam fizycznie oraz programowo w aucie. Diagnostyka pokazuje jeden błąd:
-P0428 sygnał temperatury katalizatora:sygnał wysoki zespół1
Jest to sonda lambda i czy ona jeśli pokazuje za dużą rezystencję może powodować takie objawy pomimo braku PDF?.
Na schemacie zaznaczyłem ten czujnik i mam pytanie jedna strona wchodzi do filtra a wtyczka gdzie jest mocowana lub o czego?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bardzo proszę o porady bo zaczynam mieć już powoli dosyć tych szarpań.