Temat: [Mondeo 2007-2014] montaż lamp xenonowych
View Single Post
Stary 21-12-2014, 18:26   #146
inqo
ford::beginner

Imię: Wojciech
Model: Mondeo MKIV Titanium kombi
Silnik: 2.0 TDCI 143KM
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: montaż lamp xenonowych

Panie i Panewki ;-)
Ja na Twoim miejscu zastanowiłby się nad wyminą halogenów na ksenonowe, poważnie.
W moim MK4 mam już zregenerowane odbłyśniki w tej firmie co w Auto Wszechświecie często piszą, soczewki dokładnie wymyte, palniki oryginalne Ostram XenStar (6 letnie), podróby Philips, Zwykłe No-Name 4300K i zawsze totalna kaszana.
Kilka lat temu w Mondeo MK1 jak wymieniłem całe lampy na Depo H7 + Philipsy Night Breaker + przekaźniki przy lampach i oddzielny obwwód zasilania, to światła miałem cud miód malina, najlepsze z wszystkich moich samochodów.
W Mondeo MK4 do tej pory to porażka, mija mnie poobijany Caddy i świeci lepiej.
Zostaje mi wymiana palników na nowe oryginalne, dziś zamawiam D1S Osram Night Breaker, podobno najlepsze palniki na Świecie ale komplet prawie 700zł. Jak to nie pomoże, to wymieniam całe lampy na zwykłe halogeny! Nie wiem o co kaman, ale przetwornica się nie zużywa, soczewki idealnie klarowne, lusterka odbijają nieziemsko (przed regeneracją myślałem, że są dobre ale po regeneracji widzę dużą różnicę), klosze nie zmatowione a ustawianie świateł ćwiczyłem już wielokrotnie.
Z ksenonami same problemy... nowe Mondeo jak będę kupował to halogen lub led.