Temat: [Focus 2004-2008] Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km
View Single Post
Stary 22-12-2014, 17:02   #151
whiro
ford::average

Imię: adam
Model: focus mk2
Silnik: 2.0 tdci
Rocznik: 2006
Domyślnie Odp: Ile powinien palic 1.6 tdci 109 km

Tzn gratuluje ci powrotu np 500 km na trybie awaryjnym Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. niektórzy widać tak lubią. jeśli byleś przy obróbce kilku softów to nie powiesz chyba że skłamałem?? Ja byłem przy zmianie programu na niejednym sterowniku a backupy robiłem własnoręcznie. sterownikami zajmuje się np u mnie koleś co wylewał asfalt na drodze a później przysiadł i się nauczył. Nawet żeby zupę ugotować trzeba mieć wiedze. co do tego nie ma wątpliwości. ale chyba nawet nie zdajesz sobie sprawy jak łatwo niekiedy soft oszukać prostymi trikami bo jak napisałem nic więcej tam nie ma tylko wejścia i wyjścia , po drodze np karty przerabiające sygnał analogowy na cyfrowy. Program jest ślepy bez kontaktu z rzeczywistością, a to robią czujniki. Wiadomo że coś tam jest zawsze na automatyce i dlatego ciekawe czy ma taki dpf sekwencje że wypala pomimo dobrych odczytów z czujników np raz na 3 miesiące czy na miesiąc a może po przejechaniu iluś kilometrów. Co do Grześka Heko to może on opowie jak ten program wygląda i np rozjaśni działanie wypalania dpf dokładnie. Może była by to ciekawa informacja. Wesołych.

Bump: I to jest właśnie dokładna odpowiedź. w tym wypadku wywiercenie dziury daje mi pewność że wypalał będzie tylko co 600 km i np mogę lać do zbiorniczka on zamiast eloys bo nie potrzebuje wypalać dpf. Operacja warta 100 zł a efekt dość znaczny. Chyba że jeszcze coś tam go będzie trzymać :/.

Cytat:
Napisał heko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
jak by sterownik wyzwalał regenerację tylko po danych z czujnika różnicy ciśnień, to byłoby wszystko proste jak d... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
nawet przy całkowicie czystym DPF (albo założonym emulatorze, który właśnie oszukuje dane z czujników) sterownik i tak co ok. 600km inicjalizuje regenerację...dlatego międyz innymi, jazda z pustą puszką nie jest możliwa
whiro jest offline   Odpowiedź z Cytatem