Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i udział w dyskusji.
Cytat:
|
sytuacja nie zbyt ciekawa, czemu zdecydowałeś się na wycięcie dpfa przy nieodpalającym silniku?
jakie było ciśnienie paliwa na szynie cr?
czujnik położenia walu czy był sprawdzony?
a to nie jest tak ze mechanik sp** to robi za swoje?
|
Zdecydowałem się na wyjęcie dpf ponieważ komputer wyrzucał błędy związane z dopalaniem filtra i mechanik u którego aktualnie jest samochód stwierdził, że to jest prawdopodobna przyczyna unieruchomienia silnika i to należy zrobić.
Czujnik położenia wału korbowego nie zgłaszał błędu, nie wiem czy był sprawdzony.
Nie wiem też jakie było ciśnienie na szynie cr.
Cytat:
|
Proszę poprawić temat zgodnie z zasadą jedna usterka, jeden temat.
|
Poprawiłem tytuł posta.
Cytat:
|
Sebastian
A co będzie gdy wymienisz silnik i dalej go nie odpalisz?
dlaczego dwie świece?
dlaczego pięć popychaczy???
Poszukaj innego warsztatu-bo wydatki za naukę mechaników na Twoim samochodzie będą duże
|
Właśnie tego się boję, że wymienię silnik i albo nie odpali, albo będzie w gorszym stanie od tego który mam. Koszt zakupu silnika zaczyna się od 2 tysięcy, ale są też po 3 i 3,5 tyś. zł.
Dwie świece bo dwie są zniszczone po demontażu pozostałe podobno były ok.
Pięć popychaczy, ponieważ mechanik twierdzi, że nie działają poprawnie - pokazywał, że są jakby zapieczone.
Cytat:
|
Dobry słupek to koszt ok.3000
Do tego części do przezbrojenia i robocizna.
|
Właśnie - koszt wysoki i dodatkowo brak gwarancji co do jakości zakupionego silnika.
Podsumowując - co proponujecie? Negocjować z mechanikiem złożenie silnika i zabrać go od niego? Czy koszty wszystkich zniszczonych uszczelek (w tym też pod głowicę), uszczelniaczy i śrub powinien ponieść mechanik? Jak to wyegzekwować?