View Single Post
Stary 22-12-2014, 20:01   #12
cwwwaniak
ford::amateur

Imię: Sebastian
Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCI
Rocznik: 2007
Domyślnie Odp: Unieruchomiony silnik, duży koszt naprawy.

Dziękuję wszystkim za zainteresowanie i udział w dyskusji.

Cytat:
Napisał Maniak Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
sytuacja nie zbyt ciekawa, czemu zdecydowałeś się na wycięcie dpfa przy nieodpalającym silniku?
jakie było ciśnienie paliwa na szynie cr?
czujnik położenia walu czy był sprawdzony?
a to nie jest tak ze mechanik sp** to robi za swoje?
Zdecydowałem się na wyjęcie dpf ponieważ komputer wyrzucał błędy związane z dopalaniem filtra i mechanik u którego aktualnie jest samochód stwierdził, że to jest prawdopodobna przyczyna unieruchomienia silnika i to należy zrobić.
Czujnik położenia wału korbowego nie zgłaszał błędu, nie wiem czy był sprawdzony.
Nie wiem też jakie było ciśnienie na szynie cr.

Cytat:
Napisał salom Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Proszę poprawić temat zgodnie z zasadą jedna usterka, jeden temat.
Poprawiłem tytuł posta.

Cytat:
Napisał MIREKTERAZPOLSKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Sebastian
A co będzie gdy wymienisz silnik i dalej go nie odpalisz?
dlaczego dwie świece?
dlaczego pięć popychaczy???
Poszukaj innego warsztatu-bo wydatki za naukę mechaników na Twoim samochodzie będą duże
Właśnie tego się boję, że wymienię silnik i albo nie odpali, albo będzie w gorszym stanie od tego który mam. Koszt zakupu silnika zaczyna się od 2 tysięcy, ale są też po 3 i 3,5 tyś. zł.
Dwie świece bo dwie są zniszczone po demontażu pozostałe podobno były ok.
Pięć popychaczy, ponieważ mechanik twierdzi, że nie działają poprawnie - pokazywał, że są jakby zapieczone.

Cytat:
Napisał MIREKTERAZPOLSKA Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dobry słupek to koszt ok.3000
Do tego części do przezbrojenia i robocizna.
Właśnie - koszt wysoki i dodatkowo brak gwarancji co do jakości zakupionego silnika.

Podsumowując - co proponujecie? Negocjować z mechanikiem złożenie silnika i zabrać go od niego? Czy koszty wszystkich zniszczonych uszczelek (w tym też pod głowicę), uszczelniaczy i śrub powinien ponieść mechanik? Jak to wyegzekwować?
cwwwaniak jest offline   Odpowiedź z Cytatem