Cytat:
pismem,jesli nie to UOKIK(najpierw sie zglosic do nich) albo sad(jak uokik nic nie zdziala) Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. sprawa wygrana,jesli zleciles tylko ten DPF,a mechanior SAM urwal swiece+co on tam jeszcze nabebeszyl,bez twojej zgody. Nie prosiles o sprawdzanie kompresji,a on dzieki temu rozwalil pol samochodu. Pseudomechanikom powinnismy stanowczo mowic NIE i ich pietnowac,bo kiedys moze sie komus rpzez to krzywda stac
|
Kolejność była taka, że najpierw pojechałem do obecnego mechanika, ten poradził jechać do innej firmy usunąć DPF, tak zrobiłem po usunięci filtra samochód nie odpalił i ponownie został przywieziony do tego samego mechanika. Diagnoza - pompa wtryskowa - wymiana i silnik dalej nie pali. Wtedy mechanik szukając usterki wykręcał świece żarowe, które dwie urwał. Pytałem się dlaczego akurat chciał sprawdzić kompresję, mówił że nie widział innej przyczyny dlaczego silnik nie pali i miał w przeszłości taką sytuację, że ktoś jeździł do końca i było ok, a samochód zgasł i nie zapalił i okazało się że nie ma kompresji. Powtarzam, przed próbą wykręcenia świec o niczym mnie nie informował. Odbiór samochodu miał być w czwartek wieczorem dwa tygodnie wstecz, byłem u niego jeszcze składał silnik, w piątek rano (bardzo mi zależało) byłem u niego już go zapalał, ale padł akumulator (samochód stał u niego ponad 3 tygodnie - podobno akumulator też do wymiany) i puściły mi nerwy, bo miałem kilkudniowy wyjazd. Po przyjeździe we wtorek zastałem bigos z urwanymi świecami.