Temat: [Focus 2004-2008] Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?
View Single Post
Stary 23-12-2014, 12:06   #817
mayak
FCP member

Imię: Marcin
Model: Smax / Fusion Energy
Silnik: 2.0ecoblue / plug-in hybrid
Rocznik: 2019 / 2017
Domyślnie Odp: Czy ktoś domontowywał TEMPOMAT?

Cytat:
Napisał cz_ort Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zagadnę kolegę Kolopeter (choć w podpisie widzę zachodniopomorskie).
moja pomyłka, miałem na myśli kol. kopydleusz: http://forum.fordclubpolska.org/member.php?u=83301

Cytat:
Napisał cz_ort Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
1. spróbuję zaprogramować kluczyk - o ile się uda, bo poniższy 'drobiazg' może temu skutecznie przeszkadzać (podobno nawet najmniejszy prąd w GEMie może uniemożliwić włączenie trybu programowania kluczyka).
pierwsze slyszę że coś przeszkadza - jak będziesz miał ELMa w ręki to można kody przepisać ELMConfigiem

Cytat:
2. poszperam też co może być przyczyną zapalonej kontrolki otwartych drzwi, mimo że wszystkie drzwi i klapa są zamknięte a oświetlenie wnętrza gaśnie. Zgaduję, że nowy GEM spodziewa się czegoś, czego w mojej foce nie ma (np. alarm, czujnik ruchu...) i być może jest sposób, by bez re-konfiguracji mu to wyperswadować, np. wyciągając bezpiecznik (w starym GEMie było ich 2 mniej, wyciągnięte z nowego nie zmieniają sytuacji)
nie, jeśli nowy GEM to wersja "D", to podejrzewam, że pochodzi on z auta z 4x el. szybami (czyli ma aktywnowane moduły drzwiowe), więc dopóki nie przegrasz konfiguracji ze swojego GEMa (lub pobierzesz ją z ETISa po VINie), to centralny zamek nie będzie działał
////// ZMIANA MOCY 1.6tdci 95->115 # 2.0 tdci 140->163 # 1.5/1.6eb 150->182 # Transit 2.2 tdci # diagnostyka # TEMPOMAT # Immobilizer/kluczyki # konfiguracja # spolszczenia # wszystkie modele Europa-USA ////// MAYYAK@GMAIL.COM
mayak jest offline   Odpowiedź z Cytatem