View Single Post
Stary 24-12-2014, 09:12   #1
Regnarus
ford::beginner

Imię: Sebastian
Model: Focus III Combi 2017
Silnik: 1.0 EcoBoost 125KM
Rocznik: 2017
Domyślnie wspomaganie - raz działa, raz nie - na niskich obrotach

Witam.

Kilka dni temu nagle spod maski zaczął dochodzić do mnie głośny świst podczas jazdy.

Okazało się, że brakowało mi płynu od wspomagania i hałasowała pompa.
Auto oddałem do mechanika.

Dość szybko zdiagnozował problem. Wyciek z pompy i z przewodu przy pompie. Zapytał się czy robić bo można jeździć tylko trzeba pilnować i dolewać płynu. Jako, że naprawiany miałem też rozrusznik to powiedziałem żeby zrobili.

Pompa została wyjęta i uszczelniona, przewód ciśnieniowy naprawiony - pytali się mnie czy kupujemy nowy czy naprawiamy. Zapytałem czy będzie git po regeneracji. Koleś powiedział, że na pewno tak.

Wczoraj po południu odebrałem auto. Po przejechaniu kilkudziesięciu metrów przestało działać wspomaganie na niskich obrotach. Tak od 2000 obr/min jest ok.

Dziś rano jadąc do pracy zaraz po odpaleniu auta wspomaganie działało co ciekawe normalnie, nawet na niskich obrotach, niestety po chwili znów nie działało.

Zaparkowałem pod firmą i nagle coś się odblokowało i znów zaczęło działać prawidłowo, ale po zgaszeniu silnika i ponownym odpaleniu znów nie działało.

Co może być przyczyną?

ps. Przy okazji ma ktoś namiar na naprawdę uczciwego mechanika z Wrocławia? bo moje zaufanie do tej branży jest mocno nadszarpnięte.
Regnarus jest offline   Odpowiedź z Cytatem