Po kolei:
Komunikat który dostajesz może oznaczać bardzo wiele - od czujnika hamulca poczynając....
Czy próbowałeś wyłączyć instalacje? (ty lub ktoś w serwisie gazowym) i zobaczyć co dalej się dzieje?
Miałem kilka aut na gazie (nie fordy) i nie miałem nigdy z instalacjami problemów a zrobiłem nimi paręset tys km.
Ogólnie lubię LPG.
Podstawa to jednak właściwy serwis. Trzeba pamiętać o przeglądach i być gotowym na wymianę wtryskiwaczy gazu/listwy wtryskowej.
Wracając do twojego przypadku - BRC to marka nie konkretny typ instalacji więc to pasowała by sprecyzować - a najlepiej podjechać do kogoś kto się w tej firmie specjalizuje - i tam zrobić serwis/ diagnozę instalacji
Nie widzę jednak jaka miała by być kolizja pomiędzy elektroniką instalacji a elektroniką samochodu - i tak i tak powinieneś móc podłączyć się pod wejście diagnostyczne samochodu.
Bardziej prawdopodobna jest dla mnie usterka w samochodzie/lub samego złącza.
Nie miałem do czynienia z instalacją LPG w fordzie focusie - niemniej jak działało to ma działać i tyle.
Benzyny nie mają DPF (filtra cząstek stałych) na dwumasę też bym nie liczył
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.