Odświeżę temat bo nawet nie wiedziałem że istnieje tu taki temat o hho a ja z instalacją hho i generatorem własnej konstrukcji przejechałem ponad 20 tyś focusem tddi, wcześniej instalacja była w astrze tez dieslu.
Instalacja musi być tak wykonana by można było ograniczyć pobór prądu, najlepiej 8-14A, ja jeżdżę 10-11A. Jeżeli będzie więcej to auto będzie więcej paliło niż normalnie a to dlatego że nie powinno się przekraczać więcej niż 18% maksymalnej wydajności alternatora.
Jeżeli chodzi o spalanie to w mieście są najmniejsze oszczędności, najbardziej można zaoszczędzić na trasie, dla przykładu podam dla zrobionej trasy z Poznania za Wrocław, łącznie 538 km z czego około 160 km po miastach spalił 27 litrów, mierzone oczywiści metodą pod korek na stacji. Spalanie przy normalnej jeździe nie emeryckiej
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Auto z włączonym hho jest bardziej elastyczne przyjemnie się wyprzedza na wyższych biegach, niestety nie jest tak jak niektórzy sądzą ze ma większego kopa itp.
Poniżej filmik jak zainstalowana jest i jak pracuje instalacja i sterownik
http://www.youtube.com/watch?v=VHyn0PPKZLA