View Single Post
Stary 28-12-2014, 03:02   #110
Audi'ofil
ford::average

Imię: Stachu
Model: Kuga II 4x4
Silnik: 2,0 180 PowerShift
Rocznik: 2016
Domyślnie Odp: Jak przerobić fabryczne Webasto na uruchamianie z pilota w kluczyku

Prawdopodobnie ford zaczyna myśleć o wprowadzaniu na nasz rynek opcji doposażenia w piece z pilotem.
Jak wcześniej pisałem, nie mogłem zdobyć instrukcji do swojej kugi z opisem sterowania pieca (posiłkowałem się instrukcją od S-Max'a i Galaxy)
W poprzednim tygodniu korzystając ze strony (http://www.ford.pl/Serwis/Instrukcje_obslugi/Wyszukiwarka udało mi się znaleźć po WIN'ie nową instrukcję do kugi w której ujęte jest też sterowanie pilotem
Cytat:
Włączanie i wyłączanie funkcji Ogrzewanie teraz przy użyciu zdalnego sterowania
Wybranie tej funkcji umożliwia natychmiastowe włączenie układu za pomocą zdalnego sterowania.
Wskazówka: Pojazd nie musi być odryglowany.
1. Naciśnij przycisk ON na pilocie zdalnego sterowania, aby włączyć układ.
2. Naciśnij przycisk OFF na pilocie zdalnego sterowania, aby wyłączyć układ.
...
Świadczy to o tym, że już są lub będą w sprzedaży auta wyposażane opcjonalnie w ten gadżet.
Warto więc pytać.
A jeżeli jest już taka opcja to w jakiej cenie. W Audi, czy BMW chyba zawsze jest pilot i tam cena zaczyna się od 6000,-.

Przedstawiłem wam moje koszty (≈4000,-) po dołożeniu pilota. Nie powinny się różnić w S-Max'ie, czy C-Max'ie.
Faktem jest, że w salonach nie do końca wiedzą co to jest webasto, a tym bardziej sterowane pilotem! Tam gdzie kupiłem kugę, to było pierwsze auto sprzedane z tym wyposażeniem, a o pilocie nikt nic nie słyszał.

PS.
Dodatkowy bajer, wraz z pilotem montowany jest w dowolnym miejscu w kokpicie, przycisk sygnalizacyjny z możliwością szybkiego uruchamianiem/gaszenia pieca.

Ostatnio edytowane przez Audi'ofil ; 28-12-2014 o 03:42
Audi'ofil jest offline   Odpowiedź z Cytatem