View Single Post
Stary 28-12-2014, 23:26   #31
Jagus24
ford::beginner

Imię: Kamil
Model: Mondeo
Silnik: diesel 2.0
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Mokre dywaniki z tyłu, leci tak jakby spod drzwi

Cytat:
Napisał AdamJ. Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
A masz dolną uszczelkę-progową?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Bo czasem jak jest dużo opadów i głębokie kałuże, to woda potrafi dostać się dołem...ale zdarza się to głównie przy przednich drzwiach
jest uszczelka na dole ogólnie jest cała uszczelka nie ruszona

Bump:
Cytat:
Napisał Marek-m Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
No dobra cała sprawa nie dotyczy parapetów ani uszczelek ja u siebie tropiłem wodę i znalazłem,a co do parapetów one i tak nie są szczelne na 100% . Odkrencamy boczek i ukazuje się naszym oczą pianka przyklejona do blachy drzwi jakimś klejącym wynalazkiem ja ostrożnie odciołem i na nowo na silikon przykleiłem i teraz się śmieje jak pada deszcz bo w autku sucho
Ale po co mam to odklejać i przyklejać z powrotem ?? z tego co widziałem to po zdjęciu boczku wszystko ok, dziury w drzwiach są drożne wiec chyba za dużo wody tam się dostało, u mnie te parapety są w strasznym stanie

Bump: Ściągałem boczki z lewej i prawej strony
(lewa bardziej zalana prawa mniej)
(z lewej parapet straszny z prawej w miarę)
(z lewej jak i prawej pianka jest taka sama, przyklejona, trzyma się, jest ok)
(z prawej jak i lewej był mokry, co mnie bardzo zdziwiło ten pręcik od otwierania ręcznego szyby)

Dlatego diagnozę garażową sobie postawiłem że parapety są do wymiany Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. mam nadzieje że zdążę to zrobić przed deszczem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Jagus24 jest offline   Odpowiedź z Cytatem