Temat: [C-MAX 2003-2007] jaki program i interfejs do diagnostyki
View Single Post
Stary 30-12-2014, 11:44   #41
weuek
Zablokowany

Model: nie ford, rzecz jasna
Silnik: spalinowy
Rocznik: 2023
Domyślnie Odp: V-Scan STN1170 ELM327 v3 FORD USB na chipie STN1170 -Warto?

Zainstalowałem, podłączyłem i... działa bez zarzutu. Łączy się ze wszystkimi modułami. W konfiguracji dodałem tylko RDS, VC, telefon i PTC na zegary (strasznie uboga ta cała informacja, niestety-z USB info brak). Do tego ustawiłem angielski na stałe, bo po zaptaszkowaniu czegokolwiek przy zapisie język zegarów zmieniał się za każdym razem na fabryczny francuski i wyłączyłem automatyczne grzanie szyby po odpaleniu (irytowało mnie to i myślę, że odpierało prą dla PTC, zwłaszcza, że alternator słabiutki-105A tylko). Więcej nie robiłem, bo zimno jak diabli.

Nie mam porównania z innymi kabelkami do forda, ale ten działa o wiele szybciej niż VAG na KKL. Pewnie, z racji niedoświadczenia, nie wiem czego wymagać, ale z pierwszej próby jestem zadowolony.

I mam pytanie: czy przy podnoszeniu wersji ROM zegarów wszystkie drzwi muszą być koniecznie zamknięte? Bo zasilam laptopa z sieci (akumulator auta też) i muszę którędyś przewód poprowadzić. A jak szyba będzie uchylona, to nie zaszkodzi procesowi zapisu?

Ostatnio edytowane przez weuek ; 30-12-2014 o 11:55
weuek jest offline   Odpowiedź z Cytatem