View Single Post
Stary 30-12-2014, 21:34   #58
Vir
ford::amateur

Model: Focus
Silnik: 1.6 TDCi
Rocznik: 2005
Domyślnie Odp: Centralny zamek - po zamknięciu automatycznie się otwiera

Witam,

Dopadł mnie dzisiaj urok elektryki FF2 - w zasadzie nie wiem czy problem wcześniej występował. Po wieczornych zakupach wysiadając z auta, przypomniałem sobie o rękawiczkach na tylnej kanapie. Chwyciłem za klamkę, otworzyłem drzwi i zapaliła mi się żaróweczka "przecież zamykałem z centralki...".
Faktycznie, wszystkie drzwi łącznie z tylną klapą zamknięte, natomiast tylne od strony pasażera nie.
Otworzyłem wszycho z pilota, zamknąłem ponownie - tylne drzwi pasażera mogę otworzyć.
Otworzyłem z kluczyka, zamknąłem ponownie - tylne drzwi pasażera mogę otworzyć.
Domykałem drzwi mocniej, próbowałem ryglować od środka - sytuacja bez zmian.
Komputer nie zwraca żadnej informacji o otwartych drzwiach.
Jutro za dnia postaram się obadać wszystko dokładniej, bo z tego co piszecie temperatura na - i pojawia się elektryczny Copperfield.
Natomiast zastanawiam się czy to przypadkiem nie jest następstwo mojego działania tj. ze dwa dni temu woskowałem uszczelki w drzwiach. Wpadł mi w ręce na stacji wosk Trutle Wax. W sumie badziew w sztyfcie, który trzeba jeszcze szmatką po uszczelce rozprowadzać. I może faktycznie przy tej czynności sam coś wyczarowałem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Nie mniej jednak może ktoś będzie miał jakieś sugestie, na co konkretnie zwrócić uwagę ?
Z góry dzięki i pozdrawiam.
Vir jest offline   Odpowiedź z Cytatem