Temat: [Mondeo 1996-2000] Cieknie paliwo z pompy i długo kręci
View Single Post
Stary 31-12-2014, 14:30   #17
Tvvardy
ford::professional

Imię: Marcin
Model: OOOO A6
Silnik: V6
Rocznik: Adekwatny do wieku
Domyślnie Odp: Cieknie paliwo z pompy i długo kręci

Ze świecami tak jest, że były sprawdzane a po pewnym czasie już któraś spalona. Ja przed zimą sprawdzałem i były OK. Niedawno zaczął gorzej odpalać a gdy już odpalił to z tyłu kłęby siwego dymu. Sprawdziłem świece i okazało się, że tam gdzie jest wtrysk sterujący ta świeca padła, więc zamieniłem miejscami żeby tam była dobra świeca. Przed świętami kupiłem jedną firmy Pro-eco tak je zachwalali i wymieniłem. Po kilku dniach znowu zaczął gorzej odpalać i okazało się, że ta nowa już padła. W poniedziałek poszedłem z reklamacją i od razu wziąłem komplet. Dziś auto nie chciało odpalić a gdy już odpalił to okazało się, że przez jedną świecę mi kompresja ucieka. Wykręciłem wszystkie i chodu z reklamacją bo z 4, 3 były spalone. Wziąłem kolejny komplet jeśli któraś padnie to po Nowym Roku mają mi zamówić Motocrafty bo mieli na stanie tylko dwie.
Trzeba omijać Pro-eco niby made in Germany.
Chyba jestem jedyny, który napisał opinię o świecach żarowy Pro-eco PE-224 tak zachwalanych a które padają jak muchy. Świece niewiadomego pochodzenia( niby niemieckie) przepalały się w różnych odstępach czasowych w jednej to nawet złącze elektryczne potrafiło się wysunąć z korpusu i było widać jak tworzą się pęcherzyki powietrza. W każdym warsztacie, w którym byłem nikt się nie spotkał z takimi świecami. Sprawdzona została instalacja zasilania świec czy prawidłowo działa bo już było dziwne że aż tyle świec padło. Żadnych nieprawidłowości nie stwierdzono. Reklamacja rozpatrzona i zwrócone pieniądze zainwestowałem w NGK Y-937J D-Power number 5

Ostatnio edytowane przez Tvvardy ; 16-02-2015 o 10:34
Tvvardy jest offline   Odpowiedź z Cytatem