View Single Post
Stary 31-12-2014, 15:22   #18
Duke258
ford::advanced

Model: Galaxy
Silnik: 1.9 Tdi AUY 170KM/374NM
Rocznik: 2002
Domyślnie Odp: Walka o podwyższenie wartości rynkowej auta z firmą Warta.

Cytat:
Napisał hak64 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
To napisz pisemko z żądaniem szczegółowej kalkulacji kosztów naprawy. Skoro auto jest już w ASO, to nie ma o co kopii kruszyć, tylko zlecić wykonanie naprawy z zastrzeżeniem, że muszą się zmieścić w kosztach nie przekraczających wartości pojazdu przed wypadkiem, czyli 16100 zł. Przy szkodzie częściowej samochód zastępczy przysługuje na technologiczny okres naprawy , ale jeśli go dostaniesz z ASO, to już będzie ich zmartwienie, aby kasę za to odzyskać.
Jeszcze jedno, skoro Ci napisali, że to jednak nie będzie szkoda całkowita, tylko częściowa, to zapewne okroją kosztorys naprawy, wstawiając wartość zamienników. Tym jednak nie powinieneś się przejmować, bo zważywszy na ich wcześniejsze pisma i zmiany decyzji (najpierw szkoda całkowita i koszt naprawy przekraczający wartość pojazdu, potem okrojony kosztorys naprawy na 7030 zł i szkoda częściowa, następnie ponowne oględziny rzeczoznawcy i znów decyzja o szkodzie całkowitej) masz sprawę wygraną (być może trzeba będzie powalczyć w sądzie, ale pewna wygrana), bo najwyraźniej "Starszy Specjalista Wydziału Szkód Kompleksowych" opiera swoje wyliczenia na podstawie obserwacji szklanej kuli, albo wróży z fusów po kawie, lub też komunikuje się w wróżką na Malediwach.
Pozwoliłem sobie zmienić twoją wypowiedz ułożyłem ja w kolejności.
Czekam do piątku na kosztorys i zwracam się do adwokata.W poniedziałek pewno cała sprawa ruszy z kopyta.Będe was informował na bierząco.

Ostatnio edytowane przez Duke258 ; 31-12-2014 o 15:25
Duke258 jest offline   Odpowiedź z Cytatem