View Single Post
Stary 31-12-2014, 15:53   #188
actchris
ford::average

Imię: Krzysztof
Model: Mondeo MK4
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Oszustwa na podatku VAT w autach z impotrtu !!!!!!

To ja dopisze się jako ten trafiony na wałek z VAT.

Zakupiłem auto 8 lat temu i w czerwcu tego roku przyszło mi pismo (3 w ciągu 2 czy 3 miesięcy) że WK odebrał prawo do rejestracji pojazdu ze względu na wałki sprzedawcy (podobno ponad 600 aut tak dostało) i teraz oprócz sprawy sądowej nie do końca wiem co robić. Sprawa sądowa jak najbardziej do wygrania ale auto warte max 9 tyś a prawnik 4 tyś więc słabo to wygląda. Sprzedać chyba nie mogę bo nie zarejestrowane więc nikt nie wie czyja to obecnie własność, pani w WK powiedział mi że ona też nie wie co mam zrobić poza drogą sądową gdzie czekała by mnie sprawa o przywrócenie prawa własności które podobno straciłem choć nigdzie tego nie mam w papierach (tylko unieważnienie rejestracji pojazdu). Oddać na złom to dadzą 500 zł i spadaj pan, rozmontować i na części by się opłacało bo mimo że auto ma 13 lat to ma 150tyś przebiegu i full rzeczy nowych tylko nie mam gdzie tego zrobić.

Zaleta jedyna taka że musiałem kupić na szybko auto i padło na Mondeo MK4 już salonu PL z pełną dokumentacją a stare auto to Volvo V40 które do dziś stoi i zalega śniegiem.
actchris jest offline   Odpowiedź z Cytatem