Temat: [Focus 2011-2014] światła do jazdy dziennej po montażu
View Single Post
Stary 01-01-2015, 20:18   #131
jadja
ford::advanced

Imię: Jacek
Model: Focus MK3 2011 Trend
Silnik: benzyna 1,6 105 KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Jak wynika z opisu podbija on napięcie dla Ledów do ok 30 V, którego ten model widocznie potrzebuje. Normalnie jedna dioda LED jako pojedynczy element zadowala się napięciem ok 3V, ale przy połączeniu szeregowym potrzebne jest wyższe. Ponadto jest tam pewnie przekaźnik, który wyłącza Ledy gdy pojawia się napięcie na światłach mijania. Z tego co piszesz wynika, że chyba potrzebuję zamontować czujnik deszczu. Oczywiście chcę tego także dla wycieraczek, wygoda duża - ale jest kłopot z montażem do szyby. Trzeba chyba kleić specjalny pierścień, którego nie mam. Coś wykombinuję, ale postanowiłem zrobić to w lewym, górnym rogu szyby. Wycieraczka sięga tam dobrze, a być może uda mi się załatwić docisk czujnika korzystając ze słupka, bez klejenia do szyby.
Ten tzw reflex na szybie (tak mi się zdawało) - wcale nim nie jest, ale świadczy że masz "full wypas" a więc także asystent parkowania i kamerę rozpoznającą znaki drogowe. Szczerze ( w sensie pozytywnym) zazdroszczę, ale za to pochwalić się mogę moją 8" nawigacją, telewizją, DVD i internetem w samochodzie. Ogólnie chińskim urządzeniem pracującym na Androidzie. Duża radość.

Ostatnio edytowane przez jadja ; 01-01-2015 o 20:23
jadja jest offline   Odpowiedź z Cytatem