Temat: [S-MAX 2006-2015] Olej silnikowy do 2.0 TDCI
View Single Post
Stary 02-01-2015, 22:00   #46
jacekn8
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Olej silnikowy do 2.0 TDCI

Cytat:
Napisał eclipse Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Również stosuje FORMULA F bo jest w dobrej cenie .
W dobrej cenie ? Koszt przejechania przykładowych 15000km to koszt paliwa ok 6-6,5 tyś zł, do tego olej z filtrem jakieś 150 zł (Formula F). Nie lepiej dorzucić 3-4 dychy i mieć pełnego syntetyka C1 do DPF ? Podałem w wątku o MDO4 olej Ravenol C1 u producenta w cenie 150 zeta + przesyłka, gdzie trafienie na podróbę jest praktycznie zerowe, a do tego jest to syntetyk na bazie polialfaolefin (czyli grupa IV, a nie III jak oleje HC do których należy Formula i "fordowskie" Castrole). Motul C1 wychodzi coś koło 170 zeta, a stosowany przeze mnie Millers i LM C1 niecałe dwie stówy. Praca silnika na tych olejach jest o nieeeebo lepsza, choć wiele toczył się tu gdzieś wątek, że tylko ja to zauważam Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., a reszta ludzi ma gdzieś że silnik pracuje lepiej. A od takich ludzi nie kupuje się aut Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
Napisał gin555 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Ja tam wole coś w pełni syntetycznego a nie HC. Wiec zamiast formula f lub xr synth wybieram tylko kilka zł droższe motul 8100 lub liquid moli 4500. Po prostu inna pólka za podobne pieniądze
Wedle zasady: lepsze wrogiem dobrego
Otóż to Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez jacekn8 ; 02-01-2015 o 22:11
jacekn8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem