View Single Post
Stary 05-01-2015, 22:32   #28
Adept
Junior Moderator

Imię: Tomasz
Model: Ford Mondeo Ghia
Silnik: 2,0 TDDI 115 Kucy
Rocznik: 2001
Domyślnie Odp: 2.0TDDI 115km jak zdiagnozować uszkodzony wtryskiwacz

Tak wygląda wtrysk przed rozłożeniem
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Odkręcenie samo nie sprawia problemów nie trzeba nie wiadomo jakiej siły ja użyłem imadła i klucza poszło bez problemu.
Po rozkręceniu takie części są w środku wtrysku Dodam że sprężynka jest super mocna i nawet w rękach nie idzie jej zgnieść taka twarda.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Tutaj sam rozpylacz w nim chodzi iglica (4 od lewej) u mnie nie widać śladów większego zużycia ale za to końcówka jest cała z nagaru.
Tutaj kolejny element układanki, który należy spasować z rozpylaczem bo są trzy dziurki z czego jedna ma się łączyć z tą na rozpylaczu.
Ostatnie zdjęcie tego nie udało mi się rozmontować nie wiem jak się do tego zabrać jeśli ktoś wie niech da znać rozbiorę i zrobię zdjęcia choć wg informacji ten wtrysk jest nierozbieralny i niezniszczalny.

Końcówki szukamy po tych numerach i znajdują się tam- rozpylacz+przekładka+trzpień
DSLA150P933 (taki znajduje się na rozpylaczu zdjęcie nr 2)
0433175263

Dombek dzięki za sprawdzenie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Adept jest offline   Odpowiedź z Cytatem