Temat: [Transit 2014-2019] Czy ktoś już posiada nowy model ???
View Single Post
Stary 06-01-2015, 13:51   #177
boruch13
ford::average

Imię: boruch
Model: Mondeo
Silnik: EB 2.0 203KM
Rocznik: 2011
Domyślnie Odp: Czy ktoś już posiada nowy model ???

Cytat:
Napisał lukas_ko Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czas na małe podsumowanie mojego modelu.

Powiem wam że jestem absoletnie zachwycony nowym modelem Transita pod każdym względem. Komfort tego auta w kabinie jest jak w dobrej osobówce. Cisza żadnych szumów czy hałasu z silnika. Ilość schowków jest jeszcze większa do tego przestrzeń wewnątrz jest chyba jedna z większych w tej klasie jak nie największą.

Nawet pomyślano o dwóch wieszakach/uchwytach na kurtki bluzy.

Naprawdę nie ma się do czego przyczepić zrobiłem dopiero 10 tyś km ale wszystko jest jak należy.

Ciekawe jest też to że silnik 155 KM w największym modelu na kołach bliźniaczych absolutnie sobie super radzi i bez problemu na autostradzie z ładunkiem 2700 kg można jechać z prędkością 130 -140 km/h do tego należy dodać że ten model Transita 470 HD waży 2500 kg plus ładunek 2700 plus duże gabaryty auta powodujące duże opory powietrza i naprawdę silnik daje radę.

A właśnie o silnik najbardziej się obawiałem że sobie nie poradzi i będzie za słaby. Wiec Koledzy bez obaw o silnik tym bardziej w mniejszych modelach Transita tam tym bardziej soboie poradzi.

Na duży plus są lusterka zewnętrzne są najlepsze ze wszystkich modeli aut dostawczych są bardzo duże ale i bardzo zgrbanie wyglądają. Do tego dolne lusterko jest też bardzo duże i jest tak mocno zakrzywione że tam gdzie poprzednim modelem musiałem się mocno wychylić aby coś zobaczyć tutaj nie ma takiej potrzeby.

No i w końcu jest gniazdo USB bo AUX juz było. Zestaw głośnomówiący też jest w radiu. Wiec wszystko jest tam gdzie być powinno.

Póki co nie mam żadnej usterki a w poprzednim modelu przy tym przebiegu juz bylem dwa razy w serwisie na reklamacji tutaj jest naprawdę wiele rzeczy poprawione np. progi auta od strony kierowcy i pasażera są w całości wylożone matą zapobiegającą zadrapaniu lakieru co w poprzednim modelu przy wchodzeniu do auta po kilku miesiącach było widoczne po otwarciu drzwi brakiem lakieru na pierogu

Piszę w samych superlatywach ale naprawdę tak jest.

Bump: Czas na małe podsumowanie mojego modelu.

Powiem wam że jestem absoletnie zachwycony nowym modelem Transita pod każdym względem. Komfort tego auta w kabinie jest jak w dobrej osobówce. Cisza żadnych szumów czy hałasu z silnika. Ilość schowków jest jeszcze większa do tego przestrzeń wewnątrz jest chyba jedna z większych w tej klasie jak nie największą.

Nawet pomyślano o dwóch wieszakach/uchwytach na kurtki bluzy.

Naprawdę nie ma się do czego przyczepić zrobiłem dopiero 10 tyś km ale wszystko jest jak należy.

Ciekawe jest też to że silnik 155 KM w największym modelu na kołach bliźniaczych absolutnie sobie super radzi i bez problemu na autostradzie z ładunkiem 2700 kg można jechać z prędkością 130 -140 km/h do tego należy dodać że ten model Transita 470 HD waży 2500 kg plus ładunek 2700 plus duże gabaryty auta powodujące duże opory powietrza i naprawdę silnik daje radę.

A właśnie o silnik najbardziej się obawiałem że sobie nie poradzi i będzie za słaby. Wiec Koledzy bez obaw o silnik tym bardziej w mniejszych modelach Transita tam tym bardziej soboie poradzi.

Na duży plus są lusterka zewnętrzne są najlepsze ze wszystkich modeli aut dostawczych są bardzo duże ale i bardzo zgrbanie wyglądają. Do tego dolne lusterko jest też bardzo duże i jest tak mocno zakrzywione że tam gdzie poprzednim modelem musiałem się mocno wychylić aby coś zobaczyć tutaj nie ma takiej potrzeby.

No i w końcu jest gniazdo USB bo AUX juz było. Zestaw głośnomówiący też jest w radiu. Wiec wszystko jest tam gdzie być powinno.

Póki co nie mam żadnej usterki a w poprzednim modelu przy tym przebiegu juz bylem dwa razy w serwisie na reklamacji tutaj jest naprawdę wiele rzeczy poprawione np. progi auta od strony kierowcy i pasażera są w całości wylożone matą zapobiegającą zadrapaniu lakieru co w poprzednim modelu przy wchodzeniu do auta po kilku miesiącach było widoczne po otwarciu drzwi brakiem lakieru na progu.

Piszę w samych superlatywach ale naprawdę tak jest.
A jaką masz DMC w tym Trasicie co ładujesz na niego 2700 kg.?
boruch13 jest offline   Odpowiedź z Cytatem