View Single Post
Stary 07-01-2015, 15:56   #64
Juzek
ford::expert

Imię: Łukasz
Model: Mondeo Mk4 Kombi Tit S, Fiesta Mk7
Silnik: 2.5T, 1.4
Rocznik: 2009, 2009
Domyślnie Odp: Wyprzedzanie na pasie kolizyjnym/za innym autem = mandat??

A ja osobiście zwątpiłem w to, że jak posiadam kamerkę to udowodnię komuś winę. Ostatnio jadąc obwodnicą miasta wyjechał mi jakiś baran z lewej strony wbijając się na mój pas. Po hamulcach, długimi po oczach i trąbienie. Wyprzedziłem go, skręcam do CH a ten staje obok i macha czymś metalowym przez szybę. Przyglądam się - odznaka policyjna Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Włączyłem oświetlenie wnętrza, otworzyłem szybę, pokazuję kamerkę i mówię, że jak chce to możemy stawać ale od razu dzwonię po jego kolegów, żeby zobaczyli jak to się nieoznakowanym radiowozem jeździ Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I co ?

Przyjechali, zobaczyli nagranie i powiedzieli, że nie widzą winy Pana z nieoznakowanego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ręka rękę myje ?
Pomimo, że widzieli jak drastycznie musiałem zahamować, żeby w gościa nie przydzwonić, nie uznali, że nie ma podstaw chociaż do upomnienia słownego kierowcy.

Oczywiście DVR wciąż pracuje, bo czasem nagram coś fajnego i śmiesznego Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale widzę, że policjanci niechętnie używają tego przybytku techniki jako pomoc w rozpatrzeniu sprawy - szczególnie jak trzeba ukarać kolegę z firmy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..

A co do zatrzymania prawa jazdy to jest to tak samo denerwujący atrybut władzy policjanta jak zatrzymanie na 48h - może to zrobić, jeśli uzna to za konieczne, a potem nawet nie przeprosi za pomyłkę.

Na miejscu tego kolegi, co zaciągał ręczny na parkingu pod CH, po podjechaniu policji ładnie zaparkowałbym auto, zgasił, wysiadł, zamknął auto i podszedł do policjantów z dowodem osobistym. Niech sobie go zabierają - akurat to wyrabiają za darmo i nie jest potrzebne do życia Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Juzek jest offline   Odpowiedź z Cytatem