A ja osobiście zwątpiłem w to, że jak posiadam kamerkę to udowodnię komuś winę. Ostatnio jadąc obwodnicą miasta wyjechał mi jakiś baran z lewej strony wbijając się na mój pas. Po hamulcach, długimi po oczach i trąbienie. Wyprzedziłem go, skręcam do CH a ten staje obok i macha czymś metalowym przez szybę. Przyglądam się - odznaka policyjna
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. Włączyłem oświetlenie wnętrza, otworzyłem szybę, pokazuję kamerkę i mówię, że jak chce to możemy stawać ale od razu dzwonię po jego kolegów, żeby zobaczyli jak to się nieoznakowanym radiowozem jeździ
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.. I co ?
Przyjechali, zobaczyli nagranie i powiedzieli, że nie widzą winy Pana z nieoznakowanego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ręka rękę myje ?
Pomimo, że widzieli jak drastycznie musiałem zahamować, żeby w gościa nie przydzwonić, nie uznali, że nie ma podstaw chociaż do upomnienia słownego kierowcy.
Oczywiście DVR wciąż pracuje, bo czasem nagram coś fajnego i śmiesznego
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. ale widzę, że policjanci niechętnie używają tego przybytku techniki jako pomoc w rozpatrzeniu sprawy - szczególnie jak trzeba ukarać kolegę z firmy
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
A co do zatrzymania prawa jazdy to jest to tak samo denerwujący atrybut władzy policjanta jak zatrzymanie na 48h - może to zrobić, jeśli uzna to za konieczne, a potem nawet nie przeprosi za pomyłkę.
Na miejscu tego kolegi, co zaciągał ręczny na parkingu pod CH, po podjechaniu policji ładnie zaparkowałbym auto, zgasił, wysiadł, zamknął auto i podszedł do policjantów z dowodem osobistym. Niech sobie go zabierają - akurat to wyrabiają za darmo i nie jest potrzebne do życia
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..