Temat: [C-MAX 2003-2007] Światła dzienne w naszych autach
View Single Post
Stary 10-01-2015, 02:19   #552
Qto
ford::amateur

Model: C-MAX I
Silnik: 1.8
Rocznik: 2010
Domyślnie Odp: Światła dzienne w naszych autach

Witam wszystkich, od niedawna jestem użytkownikiem Forda C-Max 1.8i Titanium 2010r (stara buda po lifcie). Przez 9lat użytkowałem (nadal użytkuję) i modziłem Golfa mk4...elektrycznie zmodziłem tam praktycznie wszystko co było do zmodzenia więc elektryka nie jest mi obca. Forda dopiero poznaję... Ogarnięcie świateł dziennych ma być pierwszym modem, przeczytałem cały wątek...sporo się dowiedziałem, ale też nie wszystko rozumiem.

Cytat:
Napisał tedi_k Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
7M5T-14A073-D* (obsługuje DLR, nie obsługuje czujnika deszczu/automatycznych świateł)
U mnie moduł GEM to 7M5T-14A073-DG - odczytany interfejsem diagnostycznym (Part number - chyba że jakiś inny numer jest ważny?...preferuję taki odczyt numeru bo mody w VW nauczyły mnie że nie ma problemu aby wgrać inną pamięć sterownika a wtedy naklejkę z modułu możemy wsadzić pomiędzy bajki - nie wiem jak to wygląda w sterownikach Forda). Jak mam rozumieć cytowany fragment jeśli u mnie w aucie jest czujnik deszczu, zmierzchu i włącznik świateł z pozycją "AUTO" (rozumiem, że czujnik zmierzchu idzie w parze z takim włącznikiem?).
Przed chwilą byłem wytargać skrzynkę bezpieczników...wiem mniej więcej czego brakuje (nie ma przekaźnika - piny w gnieździe są, nie ma bezpiecznika, nie wiem jeszcze jak z kablem oporowym - sprawdzę jak będę przystępował do działań), tylko ta cytowana wypowiedź nie daje mi spokoju...

Ostatnio edytowane przez Qto ; 11-01-2015 o 01:20
Qto jest offline   Odpowiedź z Cytatem