View Single Post
Stary 10-01-2015, 12:17   #24
sewenpamp
ford::advanced

Imię: Paweł
Model: Galaxy
Silnik: 1.9TDI & 2.0 163 KM 1.8TDCi - było
Rocznik: 1999 & 2011 2006-było
Domyślnie Odp: Wymiana świeć żarowych silnik 1.8 TDCI 125 KM

Cytat:
Napisał dafior01 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Dodam tak informacyjnie, może się komuś przyda. I dotyczy to tylko silnika 1.8 Lynx. Może innych typów, ale nie miałem okazji sprawdzić.

Świece żarowe tak długo świecą jak świeci kontrolka na zegarach. I ani chwili dłużej.
Potwierdzone na dwóch różnych wozach z tym silnikiem elektryką. Z miernikiem w ręku.

Po przekręceniu stacyjki świece się załączają na tyle samo czasu co znaczek na zegarach. Natomiast po odpaleniu auta załączają się ponownie i działają aż do osiągnięcia jakiejś temperatury na silniku.

Zatem przekręcenia kluczyka i czekanie dłużej niż świecąca kontrolka, jest bezsensem bo świece potem stygną. Albo odpalmy od razu, albo dogrzewamy jeszcze raz i zaraz potem odpał.
Pisałem o tym w 18 poście tylko kontrolowałem przez FORScan, ale dalej mnie ciekawi czy jak by któraś ze świec nie grzała czy program by to pokazał Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Ostatnio edytowane przez sewenpamp ; 10-01-2015 o 19:10
sewenpamp jest offline   Odpowiedź z Cytatem