Temat: [Kuga 2013-2020] Ile palą wam autka ?
View Single Post
Stary 11-01-2015, 18:53   #178
tomaszjan31
ford::professional

Imię: Tomasz
Model: FORD
Silnik: 2.0 tdci 2.5td 2.2 tdci
Rocznik: 1999
Domyślnie Odp: Ile pali kuga?

Cytat:
Napisał dubik77 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Z tego co pamiętam nad srebrną ozdobą rur wydechowych (dyfuzorem) jest taki czarny pasek, plaster miodu. W nim z prawej lub lewej strony znajduje się zaslepka.

Na marginesie znajomy jakiś rok temu opowiadał mi jak w rejonie Walimia nie mógł podjechać pod zasniezoną górkę busem 3.5 tony. Podjechał gościu Audi A6 lub A4 w wersji allroad i pociągnął go bez problemu.
No nie wiem czy kuga by pociągnęła na śliskim.....mogę sie mylić

Bump:
Cytat:
Napisał Audi'ofil Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Wykresów nie mam, bo nie było na to czasu. Pomiary robione kilkukrotnie i moc wahała się od 135 do 150 koni. Po założeniu box'a dochodziła do 170.
Box nie został zamontowany na stałe. Wpierw sprawdzę auto w serwisie (oprogramowanie, filtr i td i tp), a dopiero wtedy, jak będę wiedział co jest grane, pomyślę co dalej robić. Na razie nie ma czasu, bo ciągle jesteśmy w rozjazdach.
Przyznaję, że auto nie było oszczędzane i może dla tego jest problem, choć ....
Ostatnio w górach, na sylwestra, testowałem napęd na 4 i wstydu nie był. O to mi chodziło, aby nie bawić się z łańcuchami. Przy okazji podpowiedzcie gdzie w kudze podpiąć linkę jeżeli chcemy kogoś holować (wyciągnąć)?
No dużo te 10 litrów, czy piec masz włączony równiez w czasie jazdy ? A moze czesto robisz krótkie odcinki i na nowo rozgrzewasz silnik

Ja piec programuje na 15 min. przed odpaleniem dwa razy dziennie i tak jeszcze pracuje ok. 5 min potem juz wyłączam bo nadchodzą upały a silnik ma eksploatacyjną temperaturę. Spalanie ok. 8,5 max 9l.
Jazda w górach równiez z boxem z nartamiGoście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
tomaszjan31 jest offline   Odpowiedź z Cytatem