Temat: [Mondeo 2007-2014] jaki rozmiar opon lub kół ?
View Single Post
Stary 12-01-2015, 10:15   #1220
jacekn8
ford::average

Model: Mondeo
Silnik: 2.0 TDCi 115KM Econetic
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: Rozmiar i opony co polecacie?

Cytat:
Napisał focusgr Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Przymierzam się do kupienia nowych letnich opon 215/50R17. Wymagania: muszę być to asymetryki z rantem ochronnym. Najchętniej kupiłbym Dunlopy Sport Maxx RT ale cena około 2400zł. Mam ofertę w cenie 1200 zł opony Dunlop SP01 leżaki z 2009r nie używane. Dla porównania nowe Brumy 3HM można kupić za 1500. Co myślicie o tych opcjach? 6 letnie leżaki to już szrot czy jednak warto na 2 sezony kupić za połowę ceny?
Chciałbyś mieć na aucie opony starsze od samego auta ? Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..
Sport Maxx RT to porządne opony tylko gorzej jest z ich zużyciem. Zresztą Bluresponse które mam są podobne w zużyciu.
Ja prawdę mówiąc jeździłem i jeżdżę na oponach premium, ale następne będą budżetówy albo jakaś średnia klasa (Hancook, Falken, Firestone itp.). Różnicę jazdy widać jak najbardziej ale moim zdaniem nie jest ona warta dopłaty 2x biorąc pod uwagę fakt że parametr Threadwear można sobie wsadzić w d...
jacekn8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem