Cytat:
|
Witam mam ten sam błąd P1402 i dokładnie takie same objawy. na początku grudnia wymieniłem przepływkę Pierburg 4 tygodnie było ok objawów brak ale pojawiał sie błąd P1402. Po 4 tygodniach objawy powróciły jest tak samo jak przed wymianą. Założyłem starą przepływkę i bez zmian objawy takie same. Czy ktoś uporał się z tym problemem na dłużej niż 4 tygodnie?
|
Dodam jeszcze że TOrque podczas jazdy wskazuje na przepływkę. Między 2-3 k pojawia sie nierówne przyspieszanie i wtedy przepływka wskazuje zmniejszenie wartosci o 10-15 ( przyspieszam od 2k przepływ rośnie i np przy wartości 70 następuje spadek do 60 dokładnie wtedy kiedy odczuwalne jest 'pompowanie autem' Między 2-3 tys obrotów problem pojawia się 2 razy.
Nie wiem czy to istotne ale dopiero teraz uporałem się z ładowaniem. Alternator ładował 14,1 do 14,8v ciągle zmieniając tą wartość. Widoczne było to to mocno na światłach Pojawiały się 2 błyśnięcia w zakresie obrotów 2-3k. Myślicie że skoki napięcia miały wpływ na pracę przepływki i ją uszkodziły bo tak jak pisałem po wymianie przepływka przez 4 tygodnie pracowała wzorowo później problem powrócił.