View Single Post
Stary 16-01-2015, 08:48   #187
michalj1983
ford::average

Imię: Michał
Model: MONDEO Titanium
Silnik: 2.0 TDCi
Rocznik: 2008
Domyślnie Odp: Najlepsze i najgorsze serwisy Ford (ASO)opinie.

Więc panowie zdecydowałem się na przegląd autka w res-motors Rzeszów i powiem że szpece porażka ceny również. Dogadałem się na pełen przegląd z wymianą oleju, filtrów i płynu hamulcowego oraz cała diagnostykę bo lubię mieć sprawne autko a że za chwile wracam za granice chciałem mieć pewne auto. Koszt 2 tys zl i diagnoza klima nie działa i stwierdzenie problemu natury elektrycznej wiec zdecydowałem się na naprawę w serwisie. Skutek naprawy po 8 godz? klima nie działa nadal, panowie rozkładają ręce. Po moich podpowiedziach(dzięki forum) eureka moduł wentylatora. Ale to nie koniec, panowie nie wychwycili przy przeglądzie dźwięków z silnika które mnie zaniepokoiły bo wyglądało na zacierającą się rolkę a że pasek od alternatora wraz z rolkami był dwutygodniowy zapaliła się w mojej głowie czerwona lampka bo pozostał tylko rozrząd. wiec powrót do serwisu i bingo rozrząd do wymiany. wraz z nim łożyska na amorkach i uszczelniacz na wale, koszt 3 tys. Skoro byłem w serwisie poprosiłem o poprawę mocowania tylnych lamp w klapie bagażnika gdzie pan doradca stwierdził ze faktycznie są delikatnie przesunięte. Serwisant ocenił że się czepiam ale nie odpuściłem bo miałem porównanie z innymi modelami, efekt: lampy nie poprawione ale za to lewa uszkodzona i po próbach dyskusji powiedziałem ze widziałem na kamerach(bo maja podgląd na halę serwisowa) co pan zrobił i dzięki temu wymienić maja na własny koszt cala lampę .
Co do klimy poprostu wypytałem dokładnie czy to na 100% moduł wentylatora , panowie stwierdzili że tak bo prąd do modułu dobiego, ginie w nim. koszt naprawy w serwisie wentylator z modułem(integralna część) 1500 zł jakisz koszmar. Używka moduł z gwarancja na miesiąc 190 zł. Więcej tam raczej nie zawitam wybiore sie do innego serwisu. ogolnie nie poleciłbym tego serwisu

Ostatnio edytowane przez michalj1983 ; 16-01-2015 o 08:51
michalj1983 jest offline   Odpowiedź z Cytatem