Cytat:
Po numerze części to można sprawdzić.
A niby dlaczego ?
Wiemy już ,że można zamontować ACC w przedlifcie,mniejszymi lub większymi nakładami pracy/pieniędzy Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Cytat:
Marcin juz odpowiedzial. Ja tylko dodam od siebie, ze nawet nie majac wiazki da sie acc dolozyc Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Podstawa to schematy, forum/wiedza Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum., czas, ... i troche kasy. A nawet jesli na ktoryms etapie kompletowania potrzebnych rzeczy odwidzi Ci sie, to zawsze mozesz opchnac spowrotem na SamiWiecieJakimPortalu. Wrazenia wg mojej subiektywnej oceny z uzytkowania acc tylko pozytywne, mina pasazerow dowiadujacych sie, ze auto "samo hamuje" - bezcenne Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
pozdrofka
|
Nie tak prosto. Mogę oczywiście wymontować licznik i odczytać oznakowanie, tylko co z tego. Nigdzie nie znalazłem informacji jaki model licznika z wyświetlaczem poziomu 2 obsługuje ACC. Dla ułatwienia według FordCat-u jest 36 różnych typów liczników z wyświetlaczem poziomu 2 dla Mondeo Mk4 na lata 2007-2009. Z tego co wyczytałem na forum wszystkie udane instalacje ACC dotyczą Mondeo z wyświetlaczami poziomu 3, czyli Convers+.
Nie znam nikogo, kto miałby ACC z wyświetlaczem poziomu 2 nawet zamontowanym fabrycznie. W ASO oczywiście nic nie wiedzą lub nie chcą powiedzieć. Stąd moja uwaga, że inwestycja w moim przypadku w komplet części jest mocno ryzykowna, bo może się okazać, że mój licznik z wyświetlaczem poziomu 2 nie będzie współdziałał.
Niestety nie znam nikogo, kto miałby ACC w przedliftowym MK4, aby zrobić chwilową przekładkę radaru, modułu i przycisków tempomatu dla sprawdzenia takiej możliwości. A jeszcze potrzebny jest przecież do takiego testu sprzęt do programowania.
Instalację w samochodzie mam, a więc cała operacja kusi. Mój MK4 ma fabrycznie zwykły tempomat oraz IVDC+HLA.
Wiem, że można byłoby zainwestować też w wymianę licznika na taki z Conversem+, ale mnie podobają się bardziej zwykłe zegary, to raz. A dwa, koszty całej operacji rosną ponad miarę.
Przepraszam, rozpisałem się.