Temat: [Mondeo 1996-2000] Nie odpala z kluczyka
View Single Post
Stary 18-01-2015, 10:08   #10
aduss122
ford::beginner

Imię: Adrian
Model: Mondeo mk2, focus mk1
Silnik: 1.8 td, 1,8 tdci
Rocznik: 1998, 2001
Domyślnie Odp: Nie odpala z kluczyka

Cytat:
Napisał darmodziej Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Czyli efekt jest taki sam, jak w przypadku przekręcenia kluczyka na start przy włożonym przekaźniku?
To może wskazywać na uszkodzenie wyłącznika załączającego prąd w rozruszniku.
No wlasnie nie taki sam. Przesłuchałem sie temu podczas przekręcania kluczyka, i to jest inny odgłos niż to gdy zewre 3 i 5. To jest wina immobilizera miedzy innymi ale także jeszcze czegoś.

Dla jasności : odpalam na krótko w ten sposób, ze biorę śrubokręt przykładam do takiego czarnego kabelka niedaleko rozrusznika a 2 koniec śrubokręta dokładam do 2 srob na rozruszniku. I czasami jak dotknę jednej to tak jakby cos kręci, a jak dotknę tylko 2 to jest wlasnie takie klepnięcie jak po zwarciu 3 i 5. Mam nadzieje ze wyraziłem sie dosyć jasno Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. . Jeśli. Ie to najwyżej zrobię zdjecia i wyjaśnię to na zdjęciach.

Pozdrawiam i dziękuje za pomoc

Bump: Dodam, ze podczas przekręcania kluczyka to pyknięcie występuje tylko podczas pierwszego przekrecenia. Pózniej cisza.
aduss122 jest offline   Odpowiedź z Cytatem