Cytat:
|
Mam właśnie ten model i jest OK. Nie trzeba nic przełączać. Była nieścisłość przy zakupie, bo najpierw napisali, że działa z Formidable a faktycznie chodzi na FORScanie.
|
Kto Ci napisał, że chodzi na Formidable? Panowie z Viaken.pl ???
Sądząc po Waszych pozytywnych opiniach, zdecydowałem się na zakup tego kabelka. Przesyłka dotarła do mnie bardzo szybko. Po podłączeniu do laptopa , pracuje na Windows7 64bit, kabelek został wykryty i zainstalował się w Windowsie jako FTDI na com2.
Kabelek kapryśnie łączył się programem ELMconfig 0.1.1.8b. Wywalało tysiące błędów i często program zamykał się po potwierdzeniu OK błędu. Podłączenie za pomocą programu niestety również uaktywniło mi lampkę pomarańczową silnika( nie wiem dokładnie jak się ona nazywa). Skasowałem ją FORScanem.
Wyszukałem zatem nowszą wersję ELMConfig0.2.15, lecz nie mogłem jej uruchomić, ponieważ wyskakiwał błąd MSWINSCK.OCX. Niby prosta sprawa pomyślałem, jest HowTo na internecie -niestety coś nie szło poprawnie i po dwóch dniach walki wreszcie mi się udało aktywować ten OCX. Program od razu można było uruchomić.
Nagrałem pulpit z tego podłączenia, chętnie go umieszczę tylko nie wiem dokładnie jak ? Proszę o info jak i gdzie umieszczacie filmiki.
Kabelek za to bardzo szybko i bezproblemowo łączy się za pomocą FRScan-a. Jestem w szoku,że taki dokładny diagnostyczny program jest darmowy.Jak ograne wrzucanie filmików, wstawię linka w tym poście.
Jeszcze prośba. Wiem,że to wszystko jest na necie, ale jakby ktoś miał pościągane różne wersje ELMconfig-a na dysku proszę mi przesłać , lub udostępnić.
cdn..