Temat: [Focus 2011-2014] światła do jazdy dziennej po montażu
View Single Post
Stary 18-01-2015, 23:38   #148
p.saw
ford::professional

Imię: Przemek
Model: Mondeo MK5 FL Titanium
Silnik: 2.0 A8 EcoBlue 190KM
Rocznik: 2019, I rej. 2020
Domyślnie Odp: światła do jazdy dziennej po montażu

Jednak w mondeo zlikwidowano typowe postojówki a DRL Led całkowicie przejęły ta funkcję. Wydawało mi się, że właśnie po to zamontowane przez nas dzienne mają funkcję przyciemniania aby w czasie gdy świecą H7 pełniły funkcję świateł pozycyjnych a w czasie postoju (wyłączonego silnika) pełniły funkcję postojówek. To nawet logiczne jeśli posiadają homologację E oraz A.
Cały czas zastanawiam się czy nie ma możliwości takiego ich podłączenia aby zaślepić postojówki.
Aktualnie w miejsce zwykłych żarówek postojowych włożyłem tam led-y W5W Canbus 5xSMD5050. Niestety są zbyt niebieskie (co rzuca się w oczy i może być problematyczne dla panów z lizakiem), poza tym co jakiś czas któraś z diod zaczyna migotać, co oznacza niska jakość (choć nie były tanie) i praktycznie dyskwalifikuje je do dalszego użytku. Chętnie pozbyłbym się ich w ogóle. Zwykłe żarówki W5W wyglądają dziwnie (żółtawa barwa) przy białych DRL i lekko białych H7, które wymieniłem. Skoro muszą zostać to będę szukał jakiś W5W o barwie max 4000K i zdecydowanie lepszej jakości (oczywiście Canbus).
Może ktoś by coś markowego polecił?Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
p.saw jest offline   Odpowiedź z Cytatem