Nie miałem w rękach tej lampy o której mowa w temacie więc nie wiem czy jest to deska aluminiowa z warstwą przewodzącą czy może tworzywo. Czy się uda to zależy od powierzchni która odprowadza ciepło. Jeśli dmuchniesz zbyt mocno od góry to uszkodzisz diode, natomiast jeśli zbyt słabo to znowu radiator odprowadzi całe ciepło. W twoim wypadku najlepszym rozwiązaniem jest klej termoprzewodzący, w następnej kolejności musisz organoleptycznie sprawdzić czy dioda zbyt mocno się nie nagrzewa względem podłoża. Oczywiście nie pochwalam tego rozwiązania ale spróbować możesz
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Podsumowując, hotem zdjemujesz uszkodzone diody ustawiasz temperature 350-400C ale musi być to szybkie podejście inaczej laminat zacznie brązowieć, mogą puścić scieżki. Musisz wziąć też pod uwagę że diody w okolicy też mogą się przy tym nagrzać. Jednak ja kiedy nie mam czasu to tak właśnie robię i dioda po paru sekundach odchodzi. Nie wyrywaj jej - chyba że nie masz nic do stracenia! Pamiętaj aby przed grzaniem nałożyć topnik dookoła diody, żeby wpłynął pod diodę.
Następnie jeśli masz możliwość plecionką zbierz cyne, potem nałóż kropke kleju termo na płyte i dociśnij diodę, staraj się nią potem już nie ruszać, potem przylutuj z użyciem topnika, oczyść, złącza pokryj kalafonią wymieszaną z IPĄ zapewni to izolacje od wilgoci(tak na wszelki wypadek) i powinno działać.
Odnośnie tyłów to w większości aut jest to bułka z masłem jeśli chodzi o montaż, jeśli chodzi o zamiennik diody to już sprawy mają się zupełnie inaczej. Tylko jedna hurtownia w Polsce posiada diody o właściwej mocy i właściwych wyprowadzeniach w kolorze bursztynowym i amber/czerwonym. Jak mi pokażesz tył to Ci powiem co i jak ale raczej DUŻO prościej, tylko że lampe trzeba rozciąć bo pewnie jest na twardy klej.
Jako ciekawostka napisze że trafiła do mnie ostatnio całkiem nowa Q7 przód i diody muszę ściągać aż z Malezji z fabryki Osram bo zamienników nie ma nawet w hurtowniach za oceanem. Widząc specyfikacje hurtownie rozkładały ręce. Dopiero telefon do Osram i obgadanie wrunków bo też nie każdy może zamówić załatwiło sprawę.
Natomiast najlepsze są całe moduły jak np ta dioda, odkręcasz wymieniasz i już:
http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...5da53fbcd.html
Jakby się ktoś zastanawiał jaka barwa diod jest właściwa to w nowych autach jest to między 5500-6000Kelvinów. Właśnie przed chwilą to potwierdziłem zgodnie z kartą katalogową osram.