Odp: Turbina w ogóle nie załącza się, brak mocy, buczenie - przyczyna?
Dokładnie - starą turbinę lub to co z niej zostało zabrał mechanik i nie w głowie mi było o nią się upominać, ale pewnie jak Koledzy dali wyżej - poszła w rozliczeniu do dystrybutora. I wiem, że w Polsce jest taniej i nie dlatego tu naprawiałem, że chciałem - pisałem o tym, auto pilnie potrzebne i co zrobić? Zresztą z taką zregenerowaną miałbym kolejne problemy, bo kto by się tu bawił w takie podmianki i dłubanie? Ten rzeczowy mechanik zresztą od razu taką opcję odrzucił, a lawetować gdzieś auto, szukać mechaników nie było możliwości i chyba sensu. Trudno, poszło i zobaczę chociaż czy nie na darmo wydane pieniądze. Dopytam go jeszcze czy to oryginał od Garretta czy coś innego, bo na rachunku tego nie mam.
Wymiana oleju + filtr to było 78 euro za materiał do tego jeszcze robocizna, jeśli to ten filtr gdzieś tam pod pedałem gazu to i całą godzinę dodatkowo może policzyć czyli znowu z 50-60 euro. Niby razem nie majątek, ale i na drzewach one (pieniądze) nie rosną. ;-) Do przemyślenia jeszcze ta wymiana oleju.
|