Wojtek, domyślam się ze nie mieszkasz w Niemczech od wczoraj?
Roboczo godzina jest tu masakrycznie wysoka, tu przykład:
Chciałem kiedyś wymienić śrubę banjo z sitkiem, tą przy bloku silnika filtrującą olej obwodu turbiny. Śruba w ASO coś koło 8Euro (nie pamiętam już), nie pytałem tam nawet o wymianę, wiadomo ASO do tego w Niemczech. Pojechałem do takiego zakładu gdzie zawsze opony zmieniałem. Zaśpiewali mi za wymianę śruby (którą sam dostarczyłem) 300-400 Euro
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. Oczywiście zrezygnowałem, zrobiłem to miesiąc później w Polsce, przy okazji wymiany oleju (olej i filtry moje) i zapłaciłem razem 150zł.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Takie zakłady w Niemczech muszą na robocie zarabiać, z czegoś trzeba uzbierać na niemiecką wypłatę, urlopowe i świąteczne dodatki dla pracowników. Często zarabiają też na marży przy częściach, płynach filtrach i to Ciebie właśnie spotkało w przypadku oleju.
Co do turbiny, to podałem Ci wcześniej cenę jaką daje na nią sam Garrett (a to było prawie 2 lata temu) i było to netto dla zakładu wymieniającego. Także raczej Cię nie naciągnął. Kupując samemu musiałbyś doliczyć 19%Mwst.
Przy większych usterkach w Niemczech, często staje się przed wyborem czy w ogóle auto robić, bo koszta wychodzą czasem w połowie wartości auta. Wtedy albo laweta do Polski (co i tak jest mało opłacalne), albo sprzedać handlarzynie z Polski i kupić coś innego.
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum. W ten sposób powstają też niektóre igiełki sprzedawane w Polsce.
Żeby oszczędzić przy mniejszych naprawach/wymianach, trzeba zorientować się co jest do roboty i samemu zapewnić potrzebne części, płyny czy filtry (własnie tak, jak pisał mojmistrz) i znaleźć mniejszy zakład, który nie ma aż tak wysokich roboczogodzin oraz kosztów, bo zatrudnia kilku lub robi tam jeden mechanik.