Cytat:
|
To nie gryzoń
Cena używanego 7500zł nowy 13500zł
|
W ocenie rzeczoznawcy ubezpieczyciela oraz innego, niezależnego rzeczoznawcy, który będzie mi pomocą w sprawie sądowej z ubezpieczycielem (a jakże - nie chcą pokryć kosztów naprawy z AC, mimo, że uznali uszkodzenie rurki jako działanie zwierzęcia) - rurka została przegryziona.
Ważne jest jednak to, że silnik prawdopodobnie jest nie do naprawy lub jest bardzo poważnie uszkodzony. Sprężanie na cylindrze 1 - 0.0, cyl. 2 - 4,5, cyl. 3 - 5,5. Wartości niezerowe znacznie mniejsze od nominalnych.
Nie rozbierałem jeszcze silnika - chcę to zrobić w ASO, bo w sprawie sądowej opinia ASO może w czymś pomóc, a opinia niezależnego warsztatu niekoniecznie.
ASO podaje cenę rozebrania silnika/głowicy jako ok 2600 zł! Cena rzecz jasna skandaliczna jak na samo rozebranie i złożenie silnika.
Dlatego zastanawiam się nad samym rozebraniem w ASO i ich opinii (ok połowa ceny), a ew. złożenie i naprawę chce robić gdzieś indziej, gdzie nie będą kasować 230 zł za roboczogodzinę (Germaz).
Czy ceny, które podałeś dotyczą nowego silnika z osprzętem czy słupka? Myślę, że duża część osprzętu będzie sprawna z obecnego silnika i będzie do przełożenia.
Generalnie naczytałem się, że w przypadku poważnych uszkodzeń lepiej wymienić silnik niż naprawiać, bo ciężko osiągnąć fabryczną precyzję złożenia silnika i powstaje ryzyko, że naprawa nie da tak dobrych wyników w kwestii parametrów i trwałości, szczególnie w dłuższej perspektywie.
Pozdro