View Single Post
Stary 27-01-2015, 21:00   #1
CERES
ford::professional

Imię: Tomek
Model: Ford Edge 2016 Sport/Scorpio mk2 94 2.9
Silnik: 2.7 V6 Biturbo/2.9 EFI
Rocznik: 2016/1994
Domyślnie Dwa zastosowania guzika Ford Power bez sys. Ford Power

Witajcie!
Jak w temacie, czyli dysponuję guziczkiem ford power i skrzydełkiem Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Chcę go przeznaczyć na 1 lub 2 funkcję:

1. Jako przełącznik Benzyna/Gaz (oryginalna stacyjka od gazu jest obleśna) - czyli raz naciskam jade na gazie 2 raz na benzynie - wygląda fajnie - wyrzucam przełącznik od gazu do tyłu.

2. Pseduo Ford Power
Podpinam sygnał startu rozrusznika - czyli: przekręcam kluczyk jak do odpalenia a następnie wciskam ford power i samochód startuje - bardziej mi się podoba. Jednak przy tym rozwiązaniu chciałbym (a jestem ambitny) zniwelować 2 rzeczy:
a) naciśnięcie i puszczenie - rozrusznik się wyłącza; czas może być za krótki na odpalenie - potrzebuję wziąć skąś sygnał że silnik zapalił i odłączyć rozrusznik
b) blokada przed naciśnięciem guzika w trakcie pracy silnika - każdy się domyśla o co mi chodzi - żebym nie musiał ogolądać latających zębatek za sobą. Rozwiązanie tego problemu dosyć proste, pod warunkiem znalezienia tego samego sygnału co w punkcie a)

Słucham kolegów i koleżanki co wy na to ? Uwagi, spostrzeżenia mile widziane.

Taki psedu ford power w tym filmie
https://www.youtube.com/watch?v=UfInnxeB6IE

Ostatnio edytowane przez CERES ; 27-01-2015 o 21:53
CERES jest offline   Odpowiedź z Cytatem