1. Tutaj masz wszystkie softy.
Kod:
https://dashcamtalk.com/forum/threads/g1wh-can-take-firmware-from-dod-ls388w-shadow-gt300w-1306180-and-others.5348/
Wg. opinii wielu osób najlepiej działa soft od DOD LS388, ja osobiście testuje teraz soft 2014.05.09, ale jak znajdziesz gdzieś ten co masz ty to daj znać.
2. J.W.
3. Wygaszanie ekranu zależy od Firwawre. Ale chyba najkrótszy jest właśnie 3 min.
4. Ja zamontowałem za lusterkiem po prawej stronie, na sztywnym uchwycie - tzn przyklejanym do szyby na stałe a nie na przyssawkę. Jeżeli chodzi o operowanie przyciskami jest ok - potrzebujesz dwóch przycisków po prawej stronie do blokowania nagrania i dostęp jest bezproblemowy. Delikatnie lewym rokiem łapie mi obudowę czujników w szybie - jednak ja lepszego miejsca nie znalazłem - takiego, żeby kamerka była po środku i mi nie przeszkadzała. W focusie ładnie można ją zamontować do obudowy czujników - jest opisane to w tym wątku, jednak tam obudowa jest krótsza niż w Mondeo.
Jedyny minus miejsca montażu, który wybrałem, to to, że pasażer nie może całkowicie otworzyć osłony przeciwsłonecznej.