Panowie, chciałbym powrócić do tematu pisków w głośnikach przy połączeniu bluetooth. U mnie występuje ten problem i są 2 możliwości pozbycia się go.
1. Dodanie masy do pinów 33 i 34 w kostce bluetooth.
2. Założenie specjalnego filtra.
Pewnie moje pytania wydadzą się wam zabawne, ale nie jestem elektronikiem i nie znam się na wielu aspektach z tym związanych tym niemniej całą modyfikację dołożenia navi i bluetooth przeprowadziłem sam i chciałbym ją w 100% dokończyć. Z góry przepraszam za moją ignorancję!!!
Pytania do pomysłu nr 1.
Mój przypadek jest taki, że mam mondeo z 2008 roku i miałem wiązkę, mono, którą przerabiałem za pomocą wejścia AUX na wiązkę stereo...czy mój przypadek jest adekwatny do masowania pinów 33 i 34???
Czy dołożenia masy oznacza, że zupełnie odcinam przewody dochodzące do wtyczki w bluetooth do pinów 33 i 34?
Do wystających końcówek kabli z wtyczki bluetooth dołączam 1 kabel z uchem i przykręcam gdzieś do masy auta???
Co zrobić z kablami, które szły z wiązki do pinów 33 i 34, które teraz są odcięte???
Pytanie do pomysłu nr 2.
Zakupiłem już filtr taki jaki powtarzał się na forum firmy Hollywood Energetic. Czy ktoś może mi przedstawić instrukcję jak to podpiąć i gdzie???
Z góry dziękuję za podpowiedzi i jeszcze raz przepraszam, jeżeli pytania wydają się wam banalne
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum..