Temat: [S-MAX 2006-2015] Komunikat: "akumulator rozładowany"
View Single Post
Stary 29-01-2015, 14:19   #46
pspot
ford::average

Model: smax
Silnik: 2.0 EcoBoost 240 KM
Rocznik: 2014
Domyślnie Odp: komunikat "akumulator rozładowany"

U mnie pojawił się taki komunikat tylko raz - jak odbierałem auto i trochę na postoju poregulowałem fotel i lusterka. Ale uznałem, że pewnie to dlatego, że chłopaki w salonie przed odbiorem trochę się bawili moim premium sound system (do czego się przyznali przy odbiorze). Po pierwszej jeździe komunikat zniknął i do dzisiaj się nie pojawił.

Co do wyłączania radia po 15 minutach, to u mnie tez się wyłącza, tzn, gaśnie razem z wyświetlaczem converse, potem jak je włączę (bez włączania zapłonu), to gra ładnie około godzinki.

Znajomy ma galaxy w dieslu i częściej mu się pojawia taki komunikat, za pierwszym razem nawet dzwonił do ASO, ale mu powiedzieli, żeby się nie przejmował, tylko przegonił trochę autko, żeby się podładował, bo komunikat się włącza przy nieznacznym spadku napięcia. Pewnie gdyby tego komunikatu nie było, to byśmy nic nie zauważyli, dopiero jakby nie chciał zakręcić...

Cytat:
Napisał Art37 Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
zglaszam sie jako kolejny uztykownik z takim komunikatem, byl w serwisie, wszystko ok, jezdzic dalej, tak ma byc, dodam ze trasy krotkie kilka kilomertow dziennie, lub stoi, radio wylacza sie po 15 min, choc pisze ze wylaczy sie po 1h...
pspot jest offline   Odpowiedź z Cytatem