View Single Post
Stary 29-01-2015, 15:59   #94
Endriu1.8
ford::beginner

Model: Focus mk1
Silnik: 1.8TDDi
Rocznik: 2004
Domyślnie Odp: Zatrzymane prawo jazdy

Cytat:
Endriu W Tym twoim przypadku policjanci także mieli prawo podjąć wszystkie czynności, o których już wspominałem. Wystarczyłoby, żeby osoba zgłaszająca interwencję potwierdziła, że ten pan, który teraz pije piwo, przed chwilą przyjechał samochodem i prawdopodobnie był już wtedy pijany, bo się zataczał.
Zauważ rozbieżności w Twoim i w moim tekscie.
Zgłoszenie było po kilku godzinach postoju. Nie po chwili! Wystarczy położyć rękę na silniku, by to sprawdzić. Nawet policjant by sobie z taką czynnością poradził.
Choć większość do bystrych nie należy.
Dodatkowo podczas takiego zgłoszenia dyspozytor ma obowiązek zapytać na jakiej podstawie zgłaszający ocenia stan trzeźwości kierującego. A jedynym sposobem potwierdzenia spożycia alkoholu jest odór z ust. W żaden inny sposób osoba postronna nie jest w stanie tego stwierdzić w 100%.
Cytat:
Jeśli nadal będziesz się upierał, że nie ma takiego prawa, a ja piszę bzdury, będzie to znaczyć, że należysz do wąskiego grona ludzi, którzy zdobywają wiedzę wyłącznie przy użyciu łopaty...
Pokaż mi przepis, który daje policji takie prawo.
Tylko trzymaj się dokładnie mojej historii, bo póki co za każdym razem w coś ją ubierasz. Co czasem zupełnie zmienia sytuację. Nie wiem dlaczego to robisz, być może z braku łopaty w moim tekscie... Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.

Cytat:
Proszę!!! Nie wypowiadaj się, jeśli nie masz o czymś pojęcia! Chcesz powiedzieć, że jeśli na stacji paliw dojdzie do kolizji
Nie chce mi się szukać postu, ale tam chyba obyło się bez jakiegokolwiek zdarzenia. Zatem po co koloryzujesz kolejną historię?

Zrozum. Sytuacje są jakie są i jeśli już je mamy tutaj rozstrzygać, to bez zbędnych dodatków. Nie gdybajmy i nie zakładajmy, że mogło być tak, albo srak, bo nie było!
Nie było kolizji, to nie pisz o takowej, bo to zmienia zupełnie postać rzeczy.
Nie zataczałem się wysiadając z auta, to odpuść sobie niepotrzebne pomysły. Od weryfikacji zeznań jest min wariograf.

Jeżeli właściciel prywatnej posesji nie wyrazi zgody na podjęcie kontroli drogowej auta znajdującego się na tej posesji policja może sobie...
Endriu1.8 jest offline   Odpowiedź z Cytatem