Cytat:
|
Endriu W Tym twoim przypadku policjanci także mieli prawo podjąć wszystkie czynności, o których już wspominałem. Wystarczyłoby, żeby osoba zgłaszająca interwencję potwierdziła, że ten pan, który teraz pije piwo, przed chwilą przyjechał samochodem i prawdopodobnie był już wtedy pijany, bo się zataczał.
|
Zauważ rozbieżności w Twoim i w moim tekscie.
Zgłoszenie było po kilku godzinach postoju. Nie po chwili! Wystarczy położyć rękę na silniku, by to sprawdzić. Nawet policjant by sobie z taką czynnością poradził.
Choć większość do bystrych nie należy.
Dodatkowo podczas takiego zgłoszenia dyspozytor ma obowiązek zapytać na jakiej podstawie zgłaszający ocenia stan trzeźwości kierującego. A jedynym sposobem potwierdzenia spożycia alkoholu jest odór z ust. W żaden inny sposób osoba postronna nie jest w stanie tego stwierdzić w 100%.
Cytat:
|
Jeśli nadal będziesz się upierał, że nie ma takiego prawa, a ja piszę bzdury, będzie to znaczyć, że należysz do wąskiego grona ludzi, którzy zdobywają wiedzę wyłącznie przy użyciu łopaty...
|
Pokaż mi przepis, który daje policji takie prawo.
Tylko trzymaj się dokładnie mojej historii, bo póki co za każdym razem w coś ją ubierasz. Co czasem zupełnie zmienia sytuację. Nie wiem dlaczego to robisz, być może z braku łopaty w moim tekscie...
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Cytat:
|
Proszę!!! Nie wypowiadaj się, jeśli nie masz o czymś pojęcia! Chcesz powiedzieć, że jeśli na stacji paliw dojdzie do kolizji
|
Nie chce mi się szukać postu, ale tam chyba obyło się bez jakiegokolwiek zdarzenia. Zatem po co koloryzujesz kolejną historię?
Zrozum. Sytuacje są jakie są i jeśli już je mamy tutaj rozstrzygać, to bez zbędnych dodatków. Nie gdybajmy i nie zakładajmy, że mogło być tak, albo srak, bo nie było!
Nie było kolizji, to nie pisz o takowej, bo to zmienia zupełnie postać rzeczy.
Nie zataczałem się wysiadając z auta, to odpuść sobie niepotrzebne pomysły. Od weryfikacji zeznań jest min wariograf.
Jeżeli właściciel prywatnej posesji nie wyrazi zgody na podjęcie kontroli drogowej auta znajdującego się na tej posesji policja może sobie...