View Single Post
Stary 02-02-2015, 08:40   #3
czesiek_22
ford::average

Model: C-Max 1.8 Ghia
Silnik: 1,8
Rocznik: 2009
Domyślnie Odp: na co zwrócić uwagę?

silnik 1.8TDCI wymiana dolnego mokrego rozrządu to koszt około 1900pln, wymienia się go co 200tys lub 10lat. Kupując auto z niepewnym przebiegiem ponad 150tys trzeba liczyć się z tym kosztem. No chyba, że ryzykujesz i wierzysz w przebieg na liczniku. Jak kupowałem swojego w wersji GHIA z bluetooth i voice control to nie sprawdziłem tego przy zakupie. Później się okazało, że nie działa(ponoć częsta przypadłość że podczas odłączania aku radio później nie widzi modułu i trzeba go odłączyć/podłączyć) a żeby dostać się do tego modułu to trzeba odkręcać kanał centralny i schowek więc jest grzebania. Korozja układu wydechowego.
Zaleta tego silnika to brak DPF, wada koszty wymiany rozrządu. Silnik ma 115km jak jade sam to się ładnie zbiera. Kilka więcej osób i bagaż i traci przyśpieszenie. Autko do spokojnej jazdy z dziećmi Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Do reszty nie mogę się czepiać. To są moje wrażenia z zakupu 1.8TDCI 2009 Ghia z Listopada.
czesiek_22 jest offline   Odpowiedź z Cytatem