Odp: Uszlachetnianie oleju napędowego
pół litra na bak 2T ( firma dowolna kupuj jak największą pojemnośc wychodzi b.tanio ) - piszą na 50 L - u mnie wychodzi na więcej, leje jeszcze depresator TDA Castrol ( tak jak zalecają ) i modyfikator paliwa Diesel LM DieselZusatz ( tutaj z uwagi na właściwości czyszczące to nakrętka na cały bak a nie 10 L )
mam pojemnik do przygotowywania mieszanki do kosiarek/pił spalinowych ( dostępny w Leroy ) leje pół litra 2T, dolewam resztę i jadę na stację. Przed tankowaniem wlewam z pojemnika i tankuje do pełna
Nie wiem czy chodzi ciszej itp itd ale z opinii i autopsji innych użytkowników wynika że nieszczęsna pompa paliwa żyje dłużej i nie sieje opiłków w uklad paliwowy w takiej ilości jak normalnie
Moge jedynie wypowiedzieć się do takiego cuda jak Cera Tec Liquid Moly - po zakupie samochodu przybywało oleju - znaczy dolatywał ON po regeneracjach DPF ( tłok i cylinder oraz pierścienie mają pewien luz i tą droga dochodzi paliwo do układu smarowania ) od zakupu zrobiłem ponad 20 tyś Km i wymieniłem 3 x olej zakup normalna wymiana, potem płukanka i olej LM plus Cera Tec, ostatnia olej i Cera Tec - po ostatniej wymianie mogę stwierdzić że poziom oleju nie wzrasta a jakieś mniej niz pół kreski ubyło z bagnetu na aktualnie około 8 tyś km od wymiany
Ostatnio edytowane przez arturfom ; 09-02-2015 o 00:25
|