Cytat:
uniwersalnym przytrzymasz każde kółko które ma miejsce na przytrzymanie go,
niestety nie kojarzę koła pasowego z vct jak wygląda, sam musisz ocenić czy podejdzie albo zrobić zdjęcie Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
|
Proszę bardzo - takie koło pasowe:
http://ford.sklep.pl/product-pol-177...6-DURATEC.html
Będę zobowiązany jeżeli mógłbyś zasugerować w jakimś sklepie Internetowym odpowiednie narzędzie (oczywiście, uniwersalne).
Cytat:
|
co do reszty, fakt paski elastyczne to nowość dla mechaników, przyjeżdżają później klienci do mnie na poprawki, bo założony za długi pasek (krótkiego bez przyrządu nie założysz) no i do vct potrzebny zestaw blokad, dość drogich, bez tego nie zrobisz.
Ale spokojnie jest wielu mechaników co da rade z tym.
|
Co do paska osprzętu - jest jednorazowy, nie ma poprawek, jest wymiana (przynajmniej wg. Forda, ale zakładam, że mało kto w okolicy wie więcej na ten temat niż producent)...
Nie twierdzę, że nie ma takich, co opanowali temat. Po prostu ja na takiego nie trafiłem. Gdybym poszukał dokładniej może i znajdę, ale po moich wcześniejszych doświadczeniach z mechanikami nie wiem gdzie zacząć... A zawsze jak jadę do serwisu na coś bardziej skomplikowanego od wymiany kół to mi ciśnienie skaczę. Taki kryzys zaufania
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.
Poza tym - wspominałem, że lubię podłubać przy samochodzie w ładny letni dzionek?
Goście nie mogą oglądać obrazków w postach. Zarejestruj się klikając tutaj aby uzyskać pełen dostęp do forum.