Cześć.
W moim mondeo miałem jakiś czas temu regenerowaną pompę oraz wymienione zaworki i przekładki we wtryskach.(końcówki zostały stare bo nie mieli na stanie....) po wszystkim samochód chodził cichutko jak na TDCI, ale po paru dniach znów zaczął się klekot, biały dym po odpalaniu, nierówna praca przez chwilę. Kazali pojeździć bo pewnie przejdzie, więc zrobiłem 1 tys km i nic, zrobiłem 2 tys i dalej to samo. Więc pojechałem do innego zakładu na wymianę końcówek. (do tamtego mam ponad 200 km). i po wymianie wszystko ustąpiło poza jedną rzeczą.
powyżej 1,5 tys obrotów silnik klekocze,warkocze czy jak to nazwać. Podczas gazowania na postoju czy podczas jazdy jest to samo. Wtryski zostały zakodowane, wbite nowe kody. Jak im to powiedziałem jeszcze na miejscu to stwierdzili że dla nich jest wszystko ok. ale mnie ten dźwięk strasznie wkurza a co najgorsze boję się że mogą być jakieś tego skutki.
Co prawda film nie mój i usterka trochę inna ale od 0:45 min słychać dokładnie ten sam dźwięk co u mnie kiedy na filmiku obroty są między 2-3 tys.
LINK DO FILMU